19 / 05 / 2024

fransada tartışmalara yol açan cami

fransada tartışmalara yol açan cami

Sosyalist hükümet, ülkede cami sayısının artırılması talebini destekliyor. Thierry Mandon, ibadet yerlerinin uygun koşullarda olmamasının da radikalleşmeyi artıran faktörlerden birisi olduğunu kaydetti.

Meclis'te fahiş kira tartışması! Orta sınıf ve beyaz yakalılar kiralarını ödeyemeyecek halde!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tartışmalara neden olan fahiş kira bedelleri, Meclis gündemine de geldi. Milletvekilleri fahiş kiralar ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Aile Bakanlığı'ndan Mayıs 2023'te 7.800 TL'lik müjdeli haber: Yeni ve farklı bir ödeme geliyor!

Aileler için yapılan yardım ödemeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Ancak, bakanlık tarafından yapılan bir ödeme, aileler arasında önemli tartışmalara yol açtı.

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak, söz konusu ürün grubunun ithal edilebileceğine ilişkin son günlerdeki tartışmaları sona erdirdi.

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Afyonkarahisar'da inşa edilen Keşkek Evi tartışma yarattı!

Afyonkarahisar'da konuklara ‘keşkek’ ikram etmek için 1.2 milyon TL’ye “Keşkek Evi” inşa edildi. Söz konusu ev tartışmalara neden oldu. 

Kasımpaşa'daki karakol binasının rekonstrüksiyon tartışması!

Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane binasının yanında bulunan eski karakolun yeniden yapılma çalışmaları tartışmalara neden oldu.

Galataport inşaatında çevredeki binalar hasar gördü iddiası!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, 2002’den bu yana kamuoyunda tartışmalara neden olan, hakkında birçok kez durdurma kararı alınan Galataport'un civardaki binalarda hasara yol açtığı gerekçesiyle maddi tazminat davası açtı.

'Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı' tartışmalara neden oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer tarafından Meclis’e sunulan ‘Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’ tartışmalara yol açtı.

İzmir Bayraklı'da inşa edilecek yeni konutlar tartışma yarattı!

30 Ekim'de depremin vurduğu İzmir'de yaralar sarılmaya çalışılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın evsiz kalanlar için 3 bin 100 konut yapacağı alan tartışmalara neden oldu. Uzmanlar bölgeden aktif fay hattı geçtiğini ve bölgenin yapılaşma açısından çok tehlikeli olduğunu belirtti.

İBB Meclisi'nde TÜGVA planları tartışması! 

TÜGVA için yapılan plan değişiklikleri İBB Meclisi’nde tartışmalara neden oldu. 

Çorum Belediyesi’nin inşa ettirdiği stadyumun maliyeti tartışma yarattı!

Çorum Belediyesi’nin inşa ettirdiği stadyumun maliyeti tartışmalara neden oldu...

İnşaat sektöründe demir-çimento tartışması!

İnşaat sektöründe toparlanma başlarken bu kez ‘demir ve çimentoya zam’ konusu tartışmalara sebep oldu. Konut üreticileri “Yüzde 30’u aşan zam sektörü olumsuz etkiler” derken, malzeme üreticileri maliyetlerde yaşanan artış sebebiyle demir ve çimentoda fiyat yükselişinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

fransada tartışmalara yol açan cami Haberi

fransada tartışmalara yol açan cami

 Fransa’da sosyalist hükümet, Fransa İslam Konseyi’nin ülkedeki cami sayısının artırılmasına yönelik talebine destek verdi.


Fransa hükümetinde devlet kurumlarının reformdan geçirilmesi ile ilgili çalışmaları yürüten devlet bakanı Thierry Mandon, "I Tele" kanalına yaptığı açıklamada, ülkede yeteri kadar cami olmadığını söyledi.


Mandon, "Hala ülkede birçok ilde Müslümanlar uygun koşullarda ibadetlerini yerine getiremiyorlar. Müslümanların ibadet koşullarının tatmin edici olmadığını kabul etmemiz gerekiyor. Birçok ibadet yerinin fiziki koşulları uygun değil" ifadesini kullandı.


Thierry Mandon, ibadet yerlerinin uygun koşullarda olmamasının da radikalleşmeyi artıran faktörlerden birisi olduğunu kaydetti.


Fransa Piskoposlar Birliği de bir açıklama yaparak İslam Konseyi’nin ülkede cami sayısının artırılması talebinin "meşru" olduğunu belirtti ve konseye destek verdi.


Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi, dün yaptığı açıklamada, daha fazla cami yapılması talebine şiddetle karşı çıkmıştı. Ulusal Cephe Partisi Başkan Yardımcısı...