06 / 05 / 2024

Fuad Akhundov akkuyu açıklaması

Fuad Akhundov akkuyu açıklaması

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, nükleer santralin üretime geçmesi ile Türkiye'nin cari açığının yıllık 2,5-3 milyar dolar azalacağını söyledi.

Fuad Akhundov: Akkuyu Nükleer'de risk de dalga da olacak!

Türkiye’de kurulan ilk nükleer santral için ‘Bir siyasi partinin değil bir devletin projesi” diyen Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Akhundov dalgalanmalar için, “Risk de dalga da illaki olacak” ifadesini kullandı.

Akkuyu Nükleer, cari açığı 2,5 milyar dolar azaltacak!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, nükleer santralin üretime geçmesi ile Türkiye'nin cari açığının yıllık 2,5-3 milyar dolar azalacağını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatını Türkler yapacak!

Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Fuad Akhundov, Türk şirketlerinin projeye hissedar olmak için başvurduğunu; ancak bu aşamada ortak almayacaklarını kaydetti.

Mersin Akkuyu Santrali 2016'da vitrine çıkacak!

Ruslar, Akkuyu Nükleer Santrali'ne ortak alacak. Şirketin Genel Müdürü Akhundov, " 2016 'da yüzde 49'u vitrine çıkarıyoruz " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılacak!

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak..

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli 14 Nisan'da atılacak!

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılacak olan Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli, 14 Nisan tarihinde atılacak.

Türkiye'nin en güvenilir yapısı Akkuyu Santrali olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Akkuyu Nükleer Santralı'nın Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacağını ifade etti. Yıldız, "Bu yapı biz istesek de istemesek de Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak" diye konuştu.

Akkuyu'nun ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santralin inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması bek

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesinde ilk aşamayı Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santral için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırımın gerçekleşmesi öngörülüyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşamasını Cengiz İnşaat yapacak!

Mersin'de yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

Akkuyu Santrali'nin ihalesinin ilk aşaması Cengiz İnşaat'ın!

Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik binalarının anahtar teslimi projelendirmesi ve yapımı ihalesini Cengiz İnşaat kazandı..

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşasını kapsayan ihaleyi Cengiz İnşaat kazandı. İhalenin mali değerine ilişkin bilgi verilmedi...

Fuad Akhundov akkuyu açıklaması Haberi

Fuad Akhundov akkuyu açıklaması

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, nükleer santralin üretime geçmesi ile Türkiye'nin cari açığının yıllık 2,5-3 milyar dolar azalacağını söyledi. 


Gazetecilerle basın toplantısında bir araya gelen Akhundov, Akkuyu nükleer santral projesiyle ilgili bilgi verdi. 


Türkiye ile Rusya arasında ticaret dengesinde Türkiye aleyhine bir açık bulunduğunu ve bunun büyük bölümünün doğalgaz ithalatından kaynaklandığını vurgulayan Akhundov, "Akkuyu santralinin üreteceği 35 milyar kilovatsaatlik elektrik enerjisini doğalgazla üretmek için 3 milyar dolarlık doğalgaz ithal etmek gerekiyor. Fakat biz bunun için Rusya’dan sadece 500 milyon dolarlık uranyum getireceğiz. Bunun da doğrudan Türkiye’nin yıllık ticaret dengesine 2,5-3 milyar dolarlık olumlu bir tesiri olacak" ifadelerini kullandı.


Akkuyu nükleer projesinin Rusya'nın değil, Türkiye'nin projesi olduğunun altını çizen Akhundov, iki ülke arasında santral kapsamında yapılan anlaşmayı Türkiye açısından olumlu bulduğunu...