09 / 05 / 2024

Fukuşima Nükleer Santraline duvar

Fukuşima Nükleer Santraline duvar

Japonya'nın baş ağrısı haline gelen Fukuşima Nükleer Santrali'nde arka arkasına gelen krizleri sonlandırmak için Tokyo harekete geçti. Hükümet, 47 milyar Yen'lik (470 milyon dolar) bir kaynak ayırarak santral etrafındaki toprağı donduracak...

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Japonya'da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

2011 Mart'ta yaşanan  9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima bölgesi halkının yüzde 30'u kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun. 

Sinop nükleer santraline, Japonlar'dan ret!

Sinop’ta kurulması planlanan ikinci Nükleer Güç Santrali’ni yapacak Japon Konsorsiyumu, yerli üretici için kendilerine gönderilen 300 firmanın bilgilerini eksik görüp iade etti.

İğneada nükleer santraline ABD ve Çinliler talip oldu!

Enerji Bakanı Alaboyun, üçüncü nükleer santralin İğneada'da yapılmasının planlandığını belirterek, "ABD ve Çinliler ile mutabakat zaptı imzalandı" dedi.

Fukuşima Nükleer Santrali yakınındaki kasaba yerleşime açılacak!

Japon hükümeti, 2011'deki deprem ve ardından meydana gelen tsunaminin radyoaktif sızıntıya neden olduğu Fukuşima Nükleer Santrali yakınlarındaki bir kasabanın yeniden yerleşime açılmasına karar verdi.

Japonya dünyanın en büyük yüzer rüzgar türbinini kuruyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbiniyle 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor. Türbin denizden 32 kilometre uzağa kurulacak.

Japonya'da dünyanın en büyük rüzgar türbinini kuruluyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbini ile 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor.

İran Buşehr'de 2 yeni nükleer santral inşa edecek!

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin tek nükleer santraline ev sahipliği yapan Buşehr kentinde iki yeni nükleer santral inşa edileceğini açıkladı.

Novovoronej Nükleer Enerji Santrali'nde 2 enerji bloğu inşa edilecek!

Ruslar, Akkuyu 'ya kurulacak santralin benzeri olan Novovoronej Nükleer Enerji Santralini yabancı gazetecilere gezdirdi. Novovoronej 2. Nükleer Enerji Santraline düzenlenen gezi ATOMEXPO 2015 Forumu kapsamında yapıldı.

Türkiye’nin nükleer enerji karnesi dökülüyor!

Hükümetin ‘devletin güvenliğini’ gerekçe gösterip mahkemeden bile gizlediği, Akkuyu nükleer santraline ilişkin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın(UAEA) hazırladığı raporu Hürriyet ele geçirdi. İşte raporda bulunan uyarılar...

Akkuyu Nükleer Santrali liman ve dolgu alanı imar planı askıda!

Mersin'de planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santraline hizmet verecek liman ve dolgu alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı...

Sinop Nükleer Santrali anlaşması TBMM'de!

Japonya ile yapılacak ve Türkiye'nin 2'nci nükleer elektrik santrali olacak Sinop'taki tesise ilişkin anlaşma, TBMM'ye geldi. Türkiye'de nükleer enerji santraline ilişkin ilk anlaşma, 12 Mayıs 2010'da Rusya ile imzalanmıştı..

Japonya'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya' da 5.7' lik depremde gözler, 2011' de 18 bin kişinin öldüğü felaketten olumsuz etkilenen Fukuşima nükleer santraline çevrildi. Yetkililer " Sorun yok " dedi...

Fukuşima Nükleer Santraline duvar Haberi

Fukuşima Nükleer Santraline duvar

Japonya'nın baş ağrısı haline gelen Fukuşima Nükleer Santrali'nde arka arkasına gelen krizleri sonlandırmak için Tokyo harekete geçti. Hükümet, 47 milyar Yen'lik (470 milyon dolar) bir kaynak ayırarak santral etrafındaki toprağı donduracak.


Başbakan Şinzo Abe bakanlar kurulu sırasında yaptığı açıklamada, "Dünyanın gözü üzerimizde. Fukuşima'daki krizi çözüp çözemeyeceğimize bakıyorlar." diye konuştu. Maliye Bakanı Akira Amari yaptığı basın toplantısında, "Bu kamu sağlığını ilgilendiren bir durum.


Hükümet, krizin çözümünde önderliği ele alıp en kısa zamanda müdahale etmeli. Sorunu çözdükten sonra kime fatura çıkaracağımıza bakarız." diye konuştu. Hükümet sözcüsü Yoshihide Suga da yaptığı açıklamada, Fukuşima'daki krizin çözümü için 47 milyar Yen ayıracaklarını açıkladı.


Plan çerçevesinde santralin etrafındaki toprağın, dondurulması hedefleniyor. Bu şekilde yer altı sularının, santralin radyoaktif suyuna sızmasının önüne geçilecek. Bu projenin 2 yılda tamamlanması ve...