13 / 05 / 2024

Fukuşima nükleer

Fukuşima nükleer

Çin, Fukuşima'daki nükleer reaktör sızıntısının ardından askıya aldığı nükleer santral inşa çalışmalarına tekrar başladı ve dördüncü nesil nükleer santral projesini başlattığını duyurdu

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Japonya'da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

2011 Mart'ta yaşanan  9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima bölgesi halkının yüzde 30'u kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun. 

Fukuşima Nükleer Santrali yakınındaki kasaba yerleşime açılacak!

Japon hükümeti, 2011'deki deprem ve ardından meydana gelen tsunaminin radyoaktif sızıntıya neden olduğu Fukuşima Nükleer Santrali yakınlarındaki bir kasabanın yeniden yerleşime açılmasına karar verdi.

Japonya dünyanın en büyük yüzer rüzgar türbinini kuruyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbiniyle 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor. Türbin denizden 32 kilometre uzağa kurulacak.

Japonya'da dünyanın en büyük rüzgar türbinini kuruluyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbini ile 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor.

Japonya'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya' da 5.7' lik depremde gözler, 2011' de 18 bin kişinin öldüğü felaketten olumsuz etkilenen Fukuşima nükleer santraline çevrildi. Yetkililer " Sorun yok " dedi...

NKP, Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı imza kampanyası başlattı!

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP), Japonya Fukişima felaketinin yıldönümünde belediye başkan adaylarının katılımıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı imza kampanyası başlattı.

Kazakistan'ın nükleer enerji çalışmaları devam ediyor!

Japonya 'daki nükleer sızıntı sonrası oluşan " Fukuşima sendromu "ndan kurtulmak gerektiğini savunan Kazak Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yakın gelecekte ucuz enerjiye olan talebin artacağını dile getirdi

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Akkuyu’da nükleer santral hazırlık çalışmaları bitmek üzere!

Rusya nükleer enerji ajansı Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vladimir Putin’e nükleer santral inşaatları ile ilgili bilgi verdi...

Taner Yıldız: Nükleer yakıt elde etmekle ilgili endişemiz yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Japonya’dan Singapur’a giderken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldız, Türkiye'nin nükleer yakıt bulmayla alakalı bir sıkıntısı olmayacağını söyledi.

Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü kurulacak!

Bakanlık bünyesindeki "Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı" kaldırılacak;. Yerine, yetkileri genişletilmiş, eşgüdüm rolü de üstlenecek "Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü" kurulacak...

Fukuşima nükleer Haberi

Fukuşima nükleer

Ülkenin kuzeyindeki Şandong eyaletinin Rongçıng kentinde inşasına başlanan yeni nükleer reaktörün 2017 yılında faaliyete geçirileceği açıklandı. 

     Devlet şirketi "Huaneng Shandong Shidao Bay Nuclear Power Co." tarafından inşasına başlanan yeni nükleer reaktörün Japonya'daki Fukuşima santralinde meydana gelen sızıntıdan ders çıkararak güvenli ve çevreye zararsız şekilde tasarlanacağı aktarıldı. 

     2011 yılında Japonya'nın Sendai kentindeki deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima nükleer reaktöründe meydana gelen sızıntının ardından Pekin yönetimi, dünyadaki birçok ülke gibi nükleer çalışmalarını durdurduğunu açıklamıştı. 

     Geçen yıl Ekim ayında ''Halen sürmekte olan nükleer reaktör inşa projelerinin tamamlanacağı fakat yeni santral inşa edilmeyeceğini'' açıklayan Çin yönetimi, dördüncü nesil nükleer enerji santralleri arasında dünyada ilk olacak projeyi hayata geçirdiğini açıkladı. 

     Şinhua ajansı, Şandong eyaletinde inşasına başlanan proje için 3 milyar...