18 / 05 / 2024

G Uygunluk Belgesi ne işe yarar

G Uygunluk Belgesi ne işe yarar

Uygunluk belgeleri arasında yer alan "G Uygunluk Belgesi" ne işe yarıyor? G Uygunluk Belgesi nedir, merak ediyorsanız, Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik kapsamındaki hükümleri haberimizde görebilirsiniz...

Emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı?

Emlakçı danışmanları, ev sahibi olmak isteyenlere yer göstermekle sorumludurlar. Bu durumda yer göstermenin belirli bir ücretinin olup olmadığı merak edilir. Peki emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı ve yer gösterme belgesi nedir? İşte yer gösterme belgesi ile ilgili bilgiler...

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

SON DAKİKA... Mesleki Yeterlilik Kurumundan gelen son dakika haberine göre belgesi olmayanlar çalışamayacak. Bu kapsamda 16 meslek için yeni düzenleme geldi.

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası!

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası gündeme geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ayşe Emiroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giresun'daki yapı kayıt belgesi başvuruları meclis gündeminde!

Giresun'da yapı kayıt belgesi almak için yapılan başvurular TBMM gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Bu belge olmadan sokağa adım atmayın!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Valiliğine “Görev Belgesi Düzenlenmesi” konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, bazı sektörde çalışanlar ''görev belgesi'' başvurusu yapabilecek.

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut alım satımlarına güvenlik belgesi şartı gelmeli!

30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen depremde 114 kişi yaşamını yitirdi. Onlarca bina çöktü, birçoğu hasar gördü. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, yaşanan bu süreç sonrasında sivil bir inisiyatif harekete geçirerek, “Depreme artık yeter” diyor.

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Kalekim’e Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi!

Kalekim, bu defa da Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) belirlediği; hijyen, enfeksiyon önleme ve kontrol değerlendirme programı şartlarını yerine getirerek,‘COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almak için hak kazandı.

Atakule AVM, TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi aldı!

Atakule GYO portföyünde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi, TSE tarafından belirlenen kriterleri sağlayarak "TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi" aldı. 

Akiş GYO AVM'leri TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi aldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bünyesinde faailiyet gösteren Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen kriterleri sağlayarak "TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi" almaya hak kazandı...

Gayrimenkul alan 7 bin yabancıya vatandaşlık!

Taşınmaz edinimi yoluyla vatandaşlık almak isteyen yaklaşık 7 bin yabancıya uygunluk belgesi verildi. Taşınmaz edinimi şartını yerine getiren yabancılar arasında 1475 kişiyle İran vatandaşları ön sırada yer aldı.

Enerji Kimlik Belgesi'nde son gün uyarısı!

Türkiye'deki tüm binalarda zorunlu hale getirilen enerji kimlik belgesi (EKB) uygulamasında son günlere girildi. Milyonlarca vatandaş enerji kimlik belgesi olmadan bina alım satım ve kira işlemi yapamayacak.

G Uygunluk Belgesi ne işe yarar Haberi

G Uygunluk Belgesi ne işe yarar

G Uygunluk Belgesi nedir?

Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanan "G" işareti, malzemeye, malzemeye iliştirilen bir etikete, malzemenin ambalajına veya malzemeye ait ticari belgelere, teknik şartnamelere dayalı olarak malzemenin özelliklerini tarif eden performans değerleri ile birlikte iliştirilen işaret olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre G Uygunluk Belgesi kapsamında yer alan hükümler şu şekilde sıralanıyor;


G Uygunluk Belgesi içeriği..

- Belgelendirme yapan uygunluk değerlendirme kuruluşunun adı ve adresi,

- İmalatçının  veya topluluk içindeki kurulmuş temsilcisinin adı ve adresi,

- Ürünün tanımı (tarifi) (cins, tip, sınıf, kullanım….vb. tanımlar),

- Ürünün uyacağı hükümler,

- Ürünün kullanımında uygulanabilir özel şartlar,

- Belge numarası,

- Uygulanabildiğinde, belgenin geçerlilik süresi ve şartları,

- Belgeyi imzalamakla görevlendirilmiş olan kişinin adı ve pozisyonu.


G uygunluk beyanı için gerekenler..

G uygunluk beyanı aşağıdaki hususları içerecektir;

- İmalatçının veya topluluk...