02 / 05 / 2024

gaiplik süresi kaç yıl

gaiplik süresi kaç yıl

Gaiplik kararı, bir kimsenin ölüm tehlikesi içinde iken kaybolması veya yakınlarının bilgisi dışında uzun bir süre yok olması ve kendisinden haber alınamaması nedeniyle verilen karardır. Peki, gaiplik süresi kaç yıldır?

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Sayıları 2 milyon 250 bini bulan EYT kapsamındaki çalışanlar, meclisten düzenlemenin geçerek emekli olmayı heyecanla bekliyor. Prim günü şartını kıl payı farkla kaçırdığını görenler ise staj süresi başlangıcının EYT’den emeklilik için prime eklenip eklenemeyeceğini merak ediyor. Peki staja başladığı

Kadınlarda sigortalılık süresi kaç yıl?

Kadınlarda ve erkeklerde sigortalılık süresi değişmektedir. Peki “Kadınlarda sigortalılık süresi kaç yıl?” İşte araştırılan detaylar!

TMO'dan çiftçilere müjde! Prim desteği süresi uzatıldı! Buğday, arpa fiyatları bugün kaç TL? 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı bazı şehirlerdeki buğday ve arpa üreticilerinin, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) tarafından sağlanan alım primi desteğinden faydalanma süresi uzatıldı. Peki buğday ve arpa fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte 1 Eylül 2022 buğday ve arpa fiyat listesi...

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Lojmanda oturma süresi!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşamak için başvuruda bulunabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabiliyor? Kaç yıl lojmanlarda oturulabiliyor? İşte lojmanda oturma süresi...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma koşulu getirildi. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne kadar? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

İmar planı geçerlilik süresi!

İmar planı, bölge planı ve çevre düzeni plan kararına uygunluğu sağlanarak, belediye sınırları içinde kalan yerler için belediyelerce yapılır veya yaptırılır. Peki, imar planı geçerlilik süresi kaç senedir?

Veraset ilamı geçerlilik süresi!

Mirasçılık belgesi olarak da bilinen veraset ilamı, ölüm halinde, murisin mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteriyor. Peki, veraset ilamı geçerlilik süresi kaç senedir?

KEY ödemeleri süresi!

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı yapılıyor. Peki, KEY ödemeleri kaç ay yapılıyor? İşte KEY ödemeleri süresi..

gaiplik süresi kaç yıl Haberi

gaiplik süresi kaç yıl

Gaiplik süresi kaç yıldır?

Gaiplik, bir kimsenin ölüm tehlikesi içinde iken kaybolması veya yakınlarının bilgisi dışında uzun bir süre yok olması ve kendisinden haber alınamaması nedeniyle ölmüş olabileceği kanısıyla, yakınlarının başvurusu üzerine mahkemece öldüğüne karar verilmesi olarak nitelendiriliyor.

Kanuni mirasçı olarak kişilerin gaiplik kararı almak üzere mahkemeye başvuruda bulunabilmeleri için olay tarihinden itibaren; ölüm tehlikesi içinde iken kaybolma halinde en az 1, uzun zamandır haber alınamama halinde ise en az 5 yıl geçmiş olması gerekmektedir. 

Gaiplik kararı, gaipliğine karar verilenin öldüğü sanısına dayanmaktadır. Türk Medeni Kanunu’nun 32-35’inci maddeleri gereğince gaiplik kararı verildiği takdirde, mirasçılar aynen gaibin ölümü gerçekleşmiş gibi mirasçı olurlar. Ancak, gaiplik kavramında az da olsa geçicilik vardır. 

Bu nedenle, gaiplik kararından sonra mirasçı olacakların, hem ileride ortaya çıkması halinde gaibin kendisine,...