22 / 05 / 2024

Galata Kulesi kiralık mı

Galata Kulesi kiralık mı

İstanbul Belediyesi'nin Galata Kulesi'ni 1968 yılında aylık 30 bin liraya kiraya verdiği ortaya çıktı. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı o haber...

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Galata Kulesi yenilendi!

672 yıl geçmişi olan tarihi Galata Kulesi yenilendi. İçerisindeki restoran ve tuvaletlerin kaldırıldığı kule artık amacına uygun olarak kullanılacak.

Burhan Ersoy: Galata Kulesi'ni en kısa sürede açacağız!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 30. maddesine göre yaklaşık 400 taşınmazın devrinin Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini kaydederek, "Şu anda Galata Kulesi'ni restore ediyoruz, en kısa sürede burayı açacağız" dedi.

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları Ekim'de tamamlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Galata Kulesi'ndeki çalışmaları denetledi.

Galata Kulesi’ndeki restorasyon projesine Koruma Kurulu'ndan onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınan tarihi Galata Kulesi’nin beden duvarlarının darbeli matkapla delinmesinden sonra koruma kurulu tarihi kuleyle ilgili restorasyon projesine onay verdi...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde gerçekleştirilen restorasyonda işlemlerin doğru olduğunu ancak kullanılan ekipmanların yanlış seçildiğini açıkladı...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Galata Kulesi açıklaması!

İnşaat Mühendisleri Odası, tarihi dokusuna zarar verilen Galata Kulesi'yle ilgili bir açıklama yaptı: "Galata Kulesi'ne taammüden kıyanlar ortaya çıkarılmalıdır."

Vefik Alp: Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonu büyük suçtur!

Galata Kulesi’nin ‘Hilti’li restorasyonuyla ilgili açıklama yapan Yüksek Mühendis Mimar ve Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, çalışmaların büyük bir suç olduğunu söyledi.

Galata Kulesi’nin restorasyonuyla ilgili yeni açıklama!

Galata Kulesi’nin restorasyonu sırasında hilti kullanıldığıyla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından kulede basın açıklaması gerçekleştiren Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve Kültür Varlıkları Genel Müdürü Gökhan Yazgan iddiaları yanıtlandırdı.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'dan Galata Kulesi açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi'nin restorasyonu sırasında orijinal duvarlarının yıkıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Galata Kulesi'nin yıkılan duvarı yeniden örüldü!

İstanbul Büyükeşhir Belediyesi, Galata Kulesi’nde onaylı restorasyon projesi olmadan yapılan hiltili çalışma için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, dün yıkılan duvarın alelacele yeniden örüldüğü belirlendi.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Galata Kulesi'ndeki yıkım meclis gündemine taşındı!

Galata Kulesi’nde başlanan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, meclise soru önergesi verdi.

Galata Kulesi kiralık mı Haberi

Galata Kulesi kiralık mı

İstanbul Belediyesi, restorasyonu tamamlanan Galata Kulesi'ni 1968 yılında kiraya vermiş. Turistik site haline getirilen Galata Kulesi'ne giriş biletle olacakmış. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nden Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı habere göre; Galata Kulesi, aylık 30 bin liraya kiraya verilmiş.


Haberin devamı için...