07 / 05 / 2024

Galata Kulesinin çevresindeki mekanlar

Galata Kulesinin çevresindeki mekanlar

İstanbul denilince akla gelen ilk yerlerden birisi olan Galata Kulesi'nin etrafı çay bahçesi yapıldı. Galata Kulesi'nin etrafına masalar yerleştirildi. Bankların kaldırıldığı da iddialar arasında yer alıyor.

Galata Kulesi imar planı iptal edildi!

GALATA Kulesi ve çevresi için hazırlanan imar planın iptaline karar verildi. Planda, Galata Kulesi'nin çevresindeki ruhsatsız yapıların yüksekliğinin sınır kabul edilmesi uygun bulunmadı.

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresindeki mülklerden kira toplanamıyor!

Tarlabaşı ve Galata Kulesi çevresi gibi çok değerli yerlerde mülkleri bulunan Maliye, 5 kuruş kira toplayamıyor. Sayıştay raporlarına göre, toplanamayan kiraların miktarı 15 milyon lirayı geçiyor

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı Alman Hükümeti'ne takılmış!

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı için verilecek kredi, Almanya Hükümeti'nin onayına takılıp durmuş. 119 milyon marklık kredi için yazılı anlaşma yapılsa da Alman Hükümeti'nin onayına takılan kredi, köprü inşaatını bir ay durdurmuş.

Yeni Galata ve Atatürk Köprüleri araç trafiğine kapatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; Yeni Galata ve Atatürk Köprüleri 17.02.2015 tarihinde 03:30-04:30 saatleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılarak deniz trafiğine açılacak.

1983 yılında Galata Deresi tehlike saçıyormuş!

1983 yılında fabrika artıkları ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan gelen tüm suyun aktığı Galata Deresi, çevresine adeta ölüm saçıyormuş. Çevre sakinleri ilgililere, önlem alınmasını istediklerini belirtmişlerse de bir sonuç alamamışlar.

Burcu Esmersoy Galata'dan ev satın aldı!

İstanbul'un en eski ve en köklü semtlerinden olan tarihi Galata Kulesi'nin çevresi, ünlü isimlerin de hedefi haline geldi. Şimdilerde birçok ünlü isim, bu semtten ev almaya başladı.

Yeni Galata ve Atatürk Köprüleri araç ve yaya trafiğine kapatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Yeni Galata ve Atatürk Köprüleri araç ve yaya trafiğine kapatılacak. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Galata İşletme Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Galata İşletme Hizmetleri Anonim Şirketi 5 Şubat 2015'te, 3 milyon 724 bin TL sermaye ile, Beyoğlu Şahkulu Mahallesi'nde, Mustafa Özgür Tezel Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

1982 yılında Galata Köprüsü'ne turistik çarşı özelliği verilmesi önerilmiş!

1982 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün yerine yapılacak yeni köprüye ''turistik çarşı'' özelliği verilmesi önerilmiş. Köprüde 300 yakın dükkanı bulunacak köprüde, Türk el sanatları yapan ve sergileyen dükkanlar bulunacakmış.

1982 yılında yeni Galata Köprüsü ihale edilmiş!

1982 yılında yeni Galata Köprüsü ihale edilmiş. Köprünün proje ihalesini bir Türk firması ile İngiliz firması kazanmış. Köprü 3 milyar liraya mal olacakmış ve eski köprünün 100 metre Haliç tarafında yapılacakmış.

1981 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün kaderi belli olacakmış!

1981 yılında İstanbul Galata Köprüsü'nün yerine yenisinin yapımı çalışmalarına başlanmış. Japonlar tarafından hazırlanan 3 tip ön etüt projesinden birine karar verilirse tarihi köprü sökülecek ya da sadece yayalar için açık tutulacakmış.

1980 yılında Galata Köprüsü 900 milyon liraya satılacakmış!

1912 yılında Alman firması Man tarafından 350 bin liraya yapılan Galata Köprüsü, 1980 yılında 900 milyon liraya satılacakmış. Köprüyü ayakta tutabilmek için her yıl 250 milyon lira harcayan Belediye, köprüyü her an satabilirmiş.

Galata Köprüsü satışa çıkarıldı!

İstanbul Belediyesi, 1980 yılında Galata Köprüsü'nü hurda fiyatına satışa çıkarmış... Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Galata Kulesinin çevresindeki mekanlar Haberi

Galata Kulesinin çevresindeki mekanlar

Tepki çeken uygulama Cumartesi günü protesto edilecek.


Belediye yetkilileri üç ay önce Galata Kulesi'nin işletme hakkının Beltur'a verildiğini ve Beltur yetkililerinin 'yoğunluk' nedeniyle böyle bir uygulamaya başvurduğunu belirtti.


Beyoğlu'nda masa ve sandalyelerin toplanmasının ardından Galata Kulesi etrafında masa-sandalye konulması eleştiri konusu oldu. Sosyal medyada büyük tepki çeken uygulama nedeniyle Galata meydanında Cumartesi günü piknik düzenlenecek.


SOSYAL MEDYA TEPKİLERİ


@HRNCN

Galata Kulesinin altında Beltur zevksizliği... "Meydan" kültürü bize ters. Tahammülümüz yok. Mutlaka "birine" ait olmalı. "Herkese" değil.


@Sezginsson 

Galata meydanı halka kapanmıyor. Tam tersi? bütün halkı? (içki içenler hariç?) kucaklıyor. Sıra dayağı atmak istiyorum, olmuyor.

@insanbeno 

Evet modernite giyim-kuşamla olmuyor doğru, ortak hayatla oluyor: Galata Kulesi Meydanı'nı kapatmak ne demek, o kule 1500 yıllık sen nesin ?


@urlasthopes 

Galata kulesinin önü alkol alınmasın gençler oturmasın diye sürekli polis taciz ediliyordu şimdi...