12 / 05 / 2024

Galata taşınmaz yeni değerleme raporu

Galata taşınmaz yeni değerleme raporu

Galata Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri A. Ş.'nin Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ve listeye alınmalarıyla ile ilgili rapor yayınlandı...

Hem ÖİB hem de karayolları yeni taşınmaz satışları için düğmeye bastı!

Özelleştirme İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, 2003 - Mart 2024 tarihleri arasında devlete ait 5 binden fazla taşınmaz özel mülkiyete devredilmişti. Şimdi de pek çok taşınmaz beş ayrı koldan satışa çıkarıldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz vergilemesinde yeni yıl tarifesi!

Taşınmazlar üzerinden alınan iki servet vergisi var. Biri emlâk vergisi, diğeri değerli konutlar vergisi. Peki vergi oranları belli oldu mu? İşte taşınmaz vergisinde yeni yıl tarifesi...

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Taşınmaz ticaretinde kurallar değişiyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre lise mezunu olmayan emlak işletmesi açamayacak.

10 soruda Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 5 Eylül’den itibaren yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik kapsamında, emlakçılar için yetki belgesi zorunlu hale geldi. Belge almayan işletmeler için ise cezai yaptırımlar uygulanacak.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018!

Emlak komisyonuna sınırlama getiren yeni emlakçı yönetmeliği olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018..

Taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme!

Geçtiğimiz günlerde kabul edilen Torba Tasarı'da bir çok vergi düzenlemesi bulunuyor. Torba Tasarı'da taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme getiriliyor. 

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı!

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı görüşe açıldı. Yönetmelik ile emlakçılık sektörüne yeni düzenlemeler getiriliyor...

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

Kiralanan taşınmazın el değiştirmesi!

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor. Peki, kiralanan taşınmazın el değiştirmesi halinde kiracıya ne olur?

Galata taşınmaz yeni değerleme raporu Haberi

Galata taşınmaz yeni değerleme raporu

Galata Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle,  


Sermaye Piyasası Kurulu'nun seri VIII. No:35 sayılı "Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler İle Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği" çerçevesinde değerleme hizmeti vermek üzere 13.12.2013 tarihinde kurulca listeye alınmasına karar verilmiştir.


Detaylı bilgi için