05 / 05 / 2024

Galataport çed

Galataport çed

Kamuoyunda Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

Galataport projesi ÇED raporu onaylandı!

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Galataport projesinin toplam bedeli 1.5 milyar dolar!

Doğuş Grubu'nun 'Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi' için ikinci ÇED raporu hazırlandı. Doğuş, proje bedelini önceki rapora göre yaklaşık 400 milyon dolar artırarak 1.5 milyar dolara çıkardı.

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

Galataport'a ÇED onayı geldi!

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Galataport projesi ÇED raporu onaylandı!

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Galataport projesine ÇED onayı geldi!

İstanbul’un önemli turizm yatırımlarından olacak Galataport projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. İhaleyi 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmıştı.

Galataport'a bakanlıktan onay!

Doğuş Holding'e ait Karaköy Sahili'nde otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Galataport projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "ÇED olumlu" kararı çıktı.

Galataport projesine ÇED Olumlu raporu verildi!

Galataport adıyla bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED Olumlu raporu verildi. Bakanlıkça onaylanan Galataport projesi Doğuş Grubu ve Bilgili Holding tarafından yapılacak.

Galataport projesine ÇED onayı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğuş Holding'e ait Galataport projesine ait ÇED raporu için olumlu görüş bildirdi. Yıkımlar yakında başlayacak.

Park Orman ve Galataport projeleri 2,5 yıl sürecek!

Park Orman ve Galataport projeleri 2015’te start alıyor. Bu projelerde Doğuş Grubu’yla ortaklığa giden Bilgili Holding’in patronu Serdar Bilgili, Ocak'ta Park Orman, Şubat'ta Galataport için düğmeye basıyoruz. İki projede de dev rezidanslar ve yapılar olm

Parkorman ve Galataport ne zaman başlayacak?

Doğuş Grubu’yla ortaklığa giden Bilgili Holding’in patronu Serdar Bilgili, 'Ocakta Park Orman, şubatta Galataport için düğmeye basıyoruz. İki projede de dev rezidanslar ve yapılar olmayacak. ' dedi.

Serdar Bilgili, Park Orman ve Galataport için tarih verdi!

Yıllardır tartışılan ve mahkeme kararlarıyla yapımına başlanamayan Park Orman ve Galataport projeleri 2015’te start alıyor. Bu projelerde Doğuş Grubu’yla ortaklığa giden Serdar Bilgili tarih verdi...

İzmir Valiliği TOKİ Çeşme projesi için ÇED gerekli değil raporu verdi!

İzmir Valiliği. Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından Çeşme'de yapılacak olan konut projesini onayladı. Valilik bin 153 konut, iki cami. iki okul ve altı büfenin yapılacağı proje için ÇED gerekli değildir' raporu da verdi...

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Rapor u'nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, Akkuyu ÇED Raporuna ilişkin duyuru yayımlandı.

Galataport çed Haberi

Galataport çed

Planların kamu yararı taşımadığını ifade eden savcılık, görüşlerinde bilirkişi raporunda yer alan “1 kilometre uzunluğundaki kıyının özelleştirilmesi nedeniyle, tüm alanın kamuya kapatılacağı” savına yer verdi.


94 SAYFA RAPOR

Doğuş Holding tarafından yapılacak Karaköy Sahili’ndeki otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesine ait planların iptaline ilişkin TMMOB Mimarlar, Şehir Plancıları ve İnşaat Mühendisleri Odaları tarafından 2012’de açılan ve Danıştay 6. Dairesi’nde görülen davada, Başsavcılığın da görüşleri dava dosyasına girdi. 30 Eylül 2015 tarihinde görüşlerini bildiren savcılık, bilirkişinin 3 Nisan 2015 tarihinde hazırladığı rapora atıfta bulunarak, planların ‘kamu yararı taşımadığına’ yönelik fikir bildirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. İclal Dinçer ve Prof. Dr. Zeynep Enlil ile İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim...