15 / 05 / 2024

Galataport otel

Galataport otel

Galataport’a her yıl 25 milyon ziyaretçi, yaklaşık 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusu bekleniyor. Limana aynı anda 3 yolcu gemisi yanaşabilecek, günde 15 bin yolcu ağırlanacak...

Lüks otel Karaköy sahilini işgal etti! Vatandaşın yürüyeceği yere havuz yapıldı!

Galataport ve içerisindeki lüks otel sahili kapladı. Şehir plancısı Giritlioğlu, kıyıların yurttaşa kapatılmasını anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek isyan etti.

Galataport'ta Knauf’un ürün ve sistemleri tercih edildi!

Galataport Projesi’nde otel bölgesi ile restoran ve mağazaların yer aldığı çarşı kısmının toplam 68 bin metrekarelik metrajında Knauf Aquapanel kullanılacak.

Galataport'un bölgesinde yatırımlar hızlandı!

İstanbul'un yüzük taşı projelerinden biri olan Galataport'un yapılacağı bölgedeki yatırımlar hızla devam ediyor. Bu yıl içinde Kruvaziyer gemilerin yanaşacağı limanın ve Dünyanın en önemli markalarından Peninsula Otel'in açılışı gerçekleştirilecek...

Otel yatırımına Galataport dopingi!

Türkiye'nin en çok konuşulan projelerinden olan Galataport'un açılması için artık gün sayılıyor. Galataport'un kentin yeni merkezi olması hedefleniyor. Turizme doping etkisi yâpması beklenen proje daha açılmadan çevresindeki otel yatırımlarını hareketlendirdi.

ARTIC Galataport’ta yeni otel açacak!

Turizm yatırımcıları Türkiye’ye güvendiklerini ve yatırımlarını artırmak istediklerini söyledi. ARTIC CEO’su El Sayed Galataport’ta yeni bir otel açacaklarının müjdesini verdi.

Galataport’a 300 milyon Euro’luk otel yatırımı!

Peninsula Hotels Galataport'a 300 milyon Euro'luk otel yatırımı yapacak. Doğuş Grubu ve Peninsula Hotels ortaklık için imzaları attı.

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...

Galataport'a Peninsula Otel geliyor!

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar bugünkü yazısında Galataport’a 225 milyon dolarlık yatırımla Peninsula Otel’in geleceğini açıkladı.

Galataport'a bakanlıktan onay!

Doğuş Holding'e ait Karaköy Sahili'nde otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Galataport projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan "ÇED olumlu" kararı çıktı.

Galataport Projesi onaylandı!

Galataport projesinde otel, ofis alanları, mağaza, restoran, ofis, kruvaziyer terminal binası, rekreasyon alanları, kapalı otopark alanları yer alacak.

Galataport 1.1 milyar dolara mal olacak!

Galataport projesi, ÇED raporunun tamamlanmasıyla ortaya çıktı. 1.1 milyar dolara inşa edilecek olan proje, cam görüntüsüyle dikkat çekiyor. Proje kapsamında 440 odalı otel planlanıyor.

İstanbul Modern yıkılıp yerine otel mi yapılacak?

Galataport projesi kapsamında İstanbul Modern’in yıkılıp yeniden yapılacağı konuşuluyor. Üç yıl sürecek inşaat sırasında müzenin beş yıldızlı otel yapılması düşünülen Karaköy’deki Paket Postanesi’ne taşınmasına karar verilmiş.

Makbule Yönel Maya: Galataport projesi Karaköy'deki otel yatırımlarını hızlandırdı!

Halk arasında daha çok Galataport ihalesi olarak bilinen Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı Projesi Karaköy'e hareket getirdi. İhale sonrası özellikle bölgedeki otel yatırımları da hız kazandı.

Galataport otel Haberi

Galataport otel

Dünya gazetesi köşe yazarlarından Vahap Munyar bugün köşesinde "Galataport, turistle 30 yılda 25 milyar dolar getirecek" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüsnü Akhan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlediği “Turizm Yatırımcıları Forumu”nun “Mega Projeler” panelinde Galataport’u anlatırken şu verilerle söze girdi:

- Galataport’a her yıl 25 milyon ziyaretçi, yaklaşık 7 milyon turist ve 1.5 milyon gemi yolcusu (yolcu mürettebatı ve personel dahil) bekleniyor. Limanımıza aynı anda 3 yolcu gemisi yanaşabilecek, günde 15 bin yolcu ağırlanacak.

Galataport’a ilk kruvaziyer gemisinin nisan ayında yanaşacağını belirtip, şu genel verileri paylaştı:
• Kruvaziyer Harici Turist: Günde 60 euro harcıyor.
• Kruvaziyer Transit Yolcu: Günde 90 euro harcıyor.
• Kruvaziyer İndi-Bindi Yolcu: Günde 120-150 euro...