07 / 05 / 2024

Galle fazlası

Galle fazlası

Mazbut ve mülhak vakıflarda, hayrat ve akarlarının onarımından ve vakfiyelerindeki hayrat hizmetlerin ifasından sonra kalan miktar olan galle fazlası nedir? Galle fazlası nasıl hesaplanır? İşte Vakıflar Yönetmeliği hükümleri...

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirket!

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Piyalepaşa İstanbul Premium’da konutların yarısından fazlası satıldı!

Polat İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul Premium’un lansmanından bugüne kadar geçen sürede konutların yarısından fazlası satıldı.

Pixel 7A size ödediğinizden fazlasını verir

"Ne için ödersen onu alırsın" sözünü bilirsiniz. Bu her zaman doğru değildir. Google'ın yeni Pixel 7A telefonuyla, diğer telefonlara kıyasla ödediğinizden fazlasını elde edersiniz.

Avrupa Birliği'nden 25 milyar avroya yakın ticaret fazlası!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), bu yılın Mart ayında toplam 24,7 milyar avro dış ticaret fazlası verdi.

Bir acı gerçek daha ortaya çıktı!  Yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Tüm Türkiye'nin kenetlendiği Yüzyılın afetinde ihmaller yada yapılmayanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. 20 milyon 32 bin konuttan yüzde 55,4'ünün yani yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Hayattan fazlasını isteyenler için yeni Honda HR-V Hibrit! İşte Honda HR-V Hibrit 21 Nisan 2022 fiyat listesi...

Honda HR-V Hibrit ''Hayattan fazlasını isteyenler için'' geliyor. Üstün özellikleri, şarja gerek duymayan akıllı hibrit teknolojisi ve etkileyici tasarımıyla satışa sunuldu. Peki Honda HR-V Hibrit ne kadar? İşte yeni  Honda HR-V Hibrit 21 Nisan 2022 fiyat listesi...

Tema İstanbul 2: Yeniden daha fazlası!

Mesa, Artaş, Kantur - Akdaş Ortaklığı ile hayata geçirilen Tema İstanbul 2 projesi geçtiğimiz günlerde görücüye çıktı. Proje "Yeniden daha fazlası" sloganıyla tanıtılıyor.

Fikirtepe sakinlerinin yüzde 90'ından fazlası kentsel dönüşümü destekliyor!

Fikirtepe'de yaşayan vatandaşların yüzde 90'lık kısmından daha fazlası Fikirtepe'deki kentsel dönüşüme destek veriyor.

Koronavirüs: İtalya'da şirketlerin üçte birinden fazlası kapanabilir!

Koronavirüs krizi nedeni ile İtalya'da şirketlerin üçte birinden fazlasının bir yıl içinde kapanma riski altında olduğu açıklandı.

İHH, Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

Galle fazlası Haberi

Galle fazlası

Galle fazlası nedir?

Galle fazlası, mazbut ve mülhak vakıflarda, hayrat ve akarlarının onarımından ve vakfiyelerindeki hayrat hizmetlerin ifasından sonra kalan miktarı olarak ifade ediliyor.


Galle fazlası ile ilgili esaslar Vakıflar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Mazbut ve mülhak vakıflarda galle fazlası ile ilgili esaslar aşağıda sıralanıyor.


Mazbut ve Mülhak Vakıflarda Galle Fazlası


Başvuru şekli

MADDE 53 – (1) Vakıf evlatları veya ilgilileri dilekçe ile vakfiye şartı gereği vakıf evladı veya ilgilisi olduğunu ve galle fazlası almaya hak kazandığını gösteren mahkeme kararıyla;


a) Vakıf evladı veya ilgilisi olduğu mülhak vakıf yöneticisine,


b) Vakfiyesinde galle fazlası ödenmesine ilişkin şart bulunan mazbut vakıflar ya da Genel Müdürlükçe temsilen yönetilen mülhak vakıflarda ise ilgili bölge müdürlüğüne,


başvuru yaparlar.


(2) Vakıf evladı veya ilgilisi olduğunu kesinleşmiş mahkeme kararı ile ispat edenlerin, vakfiye şartı gereği galle...