03 / 05 / 2024

Gamze İlgezdi akm açıklaması

Gamze İlgezdi akm açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Gamze Akkuş İlgezdi'den kantinlerden kira alınmasın önerisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, kantinlerden iki yıl boyunca kira alınmaması önerisinde bulundu...

Ataşehir Belediyesi’ne haciz geldi!

Ataşehir Belediyesi icralık oldu, onlarca daire ve rezidansı şahsı, eşi Gamze İlgezdi ve ailesi üzerine kaydettiren CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Baltal İlgezdi ödeme yapmayınca, araç kiralama şirketi, 15 milyon TL'lik alacağı için dün haciz takibi başlattı.

AKM mimarisiyle göz dolduruyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreni dün atıldı. Yeni AKM'nin içerisinde 2 bin 73 kişilik dünya standartlarının üzerinde bir opera salonu, 828 kişilik bir tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odaları bulunuyor. 

Kültür ve sanatın nabzı AKM'de atacak!

Yaklaşık 20 ay sonra kültür kompleksi olarak kapılarını açması hedeflenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak!

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 'nin yerine yapılacak olan yeni opera binasının temel atma töreni öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak...

Yeni AKM'nin temeli Pazar günü atılacak!

İstanbul'un Taksim ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak olan yeni opera binası için son hazırlıklar tamamlandı. Projede temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

Yeni AKM'nin temel çalışmaları havadan görüntülendi!

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) arazisinin son hali ve iş makinelerinin çalışması havadan fotoğraflandı...

AKM için geri sayım! İnşaatı Şubat'ta başlıyor!

Dünyanın sayılı opera binaları arasında yer alacak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi için geri sayım başladı. AKM'nin inşatının Şubat ayında başlaması planlanıyor.

Yalçın Akdoğan'dan Pendik AKM değerlendirmesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı hikayesini içeren “Lider” adlı kitabının tanıtımı ve söyleşi için Pendik’e gelen AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan AKM’nin yeni halini de değerlendirdi. 

AKM'nin ihalesi Ocak ayında yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ikinci 100 günlük icraat programını tanıttı. Erdoğan, Taksim'deki AKM ihalesinin Ocak ayında yapılacağını söyledi...

AKM önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacak!

AKM’nin mimari projesini üstlenen Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ortaklarından Melkan Gürsel, “Süreç hızla ilerliyor. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Firmalardan büyük ilgi bekliyorum. AKM 1-2 ay içinde adresini bulur” diye konuştu. 

AKM'nin temeli Şubat'ta atılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, ihalenin Kasım ayı içinde tamamlanacağını söyleyerek, binanın 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Gamze İlgezdi akm açıklaması Haberi

Gamze İlgezdi akm açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, dünya standartlarında sahne için 80 kişilik opera çukurunun 129,8 metrekare olması gerektiğini, fakat yeniden yapılan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki alanın 93 metrekare olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İlgezdi, yazılı açıklamasında, AKM'nin dünya standartlarına göre inşa edilmediğini ortaya çıktığını savundu. Dünyaca ünlü 46 operanın ortalamasına göre sanatçı ve müzik aletine 1,7 metrekarelik alan düşerken, yeni yapılan AKM'de 1,1 metrekare alan bırakıldığını iddia eden İlgezdi, "Bakanlığın dediği gibi dünya standartlarında sahne için 80 kişilik opera çukurunun 129,8 metrekare olması gerekiyor ancak yeni AKM'deki alan 93 metrekare. İlk açıkladıkları 118 kişi için ise 200,6 metrekarelik alan gerekiyor." ifadesine yer verdi. 

AKM'nin 2 milyar liraya mal olduğunu belirten İlgezdi, hükümetin 2008'de "tadilat yapıp açacağız" nedeniyle...