09 / 08 / 2024

gap bölgesi eğitim yatırımları

gap bölgesi eğitim yatırımları

Şanlıurfa'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "GAP hiçbir zaman bitmeyecek. GAP bir kalkınma ise bir kalkınmanın markasıysa kalkınma dediğimiz süreç hiçbir zaman bitmez"" dedi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 83 bin 162 öğrenciye eğitim desteği verecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim gören öğrencilere kişi başı 750 Türk Lirası olacak şekilde toplam 62 milyon 371 bin 500 Türk Lirası destek vereceği açıklandı.İşte haberin ayrıntıları...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Optimum Vat.Ot.Pr.Şb açıldı!

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Optimum Vat.Ot.Pr.Şb Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Turan tarafından açıldı.

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. açıldı!

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Nesrin Yılmaz Karakoç tarafından açıldı.

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması mecliste!

Eskişehir'e endüstri serbest bölgesi kurulması ve organize sanayi bölgelerinde yönetim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sarıyer Tarabya Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sarıyer ilçesi, ( Tarabya Mahallesi, 508 ada, 70 parsel ) Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Eğitim Tesislerine ( Plan Notu ) ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve BİNAA Toplum Kalkınma Derneği iş birliğiyle Zeytin Dalı Harekatı Güvenli Bölgesi'nde bulunan Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 0,1'e indi!

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gevşemeye başladığı mayıs ayında yüzde 0,1'e geriledi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon 0,1'e geriledi!

Avro Bölgesi'nde nisan ayında yüzde 0,3 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 0,1'e indi.

Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı.

gap bölgesi eğitim yatırımları Haberi

gap bölgesi eğitim yatırımları


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "GAP hiçbir zaman bitmeyecek. GAP bir kalkınma ise bir kalkınmanın markasıysa kalkınma dediğimiz süreç hiçbir zaman bitmez"" dedi.


Bakan Yılmaz, Şanlıurfa'da bir otelde gerçekleştirilen GAP Yatırımlarını İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasını sağlamak amacıyla faaliyete geçirilen GAP'ta önemli aşamalara gelindiğini söyledi.


GAP'ın Türkiye'nin bölgesel potansiyelini gerçekleştiren, oluşturduğu refahla ülke ekonomisine reel katkı sağlayan en önemli bölgesel gelişme programı olduğunu vurgulayan Yılmaz, projenin iddialı, perspektifi geniş ve ulaşılabilir hedeflere sahip olduğunu ifade etti.


Son 17 yılda GAP bölgesindeki yatırımlarının merkezi bütçe içindeki payının ortalama yüzde 7, son 5 yıldaki payının ise yüzde 12.8'e yükseldiğini aktaran Yılmaz, bölgedeki yatırımlara ayrılan kaynağın yaklaşık 5 milyar TL düzeyinde olduğunu kaydetti.


GAP kapsamındaki yatırımlara 2013 yılı sonu itibariyle 54,5 milyar TL...