02 / 05 / 2024

gar ihaleleri son durum

gar ihaleleri son durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasına yönelik olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına, yanıt verdi

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

TOKİ ihaleleri neden iptal oluyor? Tek tek açıklandı! Hemen bu son dakika detayına bakın!

TOKİ ihaleleri neden iptal oluyor? Tek tek açıklandı... Hemen bu son dakika detaylarına bakın...

TOKİ Arnavutköy projelerinde son durum! Yeni ihale tarihleri açıklandı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Arnavutköy projelerinin ihaleleri iptal edilmişti. Peki TOKİ'nin Arnavutköy projelerinde son durum ne? İşte detaylar...

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Esenler Belediyesi'nin son 8 yıllık ihaleleri hangi firmalara verildi?

Esenler Belediyesi'nin son 8 yıldaki ihaleleri hep tanıdık firmalara verildi. 8 yılda en yüksek miktarda ihale alan firma Ayn Medya oldu.

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihaleleri itirazına mahkemeden red!

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine ilişkin itirazını reddetti. İBB, idare mahkemesinin kararını Danıştay'a taşıyacak...

Haydarpaşa Garı'nın son hali görüntülendi!

2010 yılında çatısında çıkan yangının ardından büyük hasar gören Haydarpaşa Garı'nın restorasyon ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Binanın çatı kısmında çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi!

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015'te başlayan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan çatı restorasyonu ve Haydarpaşa Garı'nın son hali havadan görüntülendi.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yarın açılıyor!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yarın düzenlenecek törenle açılacak. Yılın son iki ayında birçok önemli eser vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ankara YHT Garı, Eylül'de açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Ankara YHT Garı'nda tüm işler tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor. Eylül sonunda hizmete gireceğini öngörüyoruz" dedi.

Söke Tren Garı restorasyon çalışmalarında son durum!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Söke'de restorasyon çalışmaları devam eden Tren Garı'nda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Öz, AK Parti olarak Söke'ye yakışır bir Tren Garı'nı hizmete açacaklarını söyledi.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum ne?

Anadolu’dan İstanbul’a gelenlerin son durağı oldu Haydarpaşa. Altı yıl önce çatısında çıkan yangından sonra metruk hâle geldi. Tarihî garda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum!

Haydarpaşa Garı’nda kimsenin çok şey bilmediği restorasyon süreci başlayacaktı. Habertürk Gazetesi hem bu tarihi mekânı keşfe çıktı hem de restorasyonla ilgili bilgileri “içeriden” aldı.

gar ihaleleri son durum Haberi

gar ihaleleri son durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasına yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına, yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Turhan, açıklamasında, son birkaç gündür, İmamoğlu'nun sosyal medyada dolaşan söylemlerini üzülerek takip ettiğini belirterek, TCDD'nin yaptığı ihaleyle ilgili olarak hukuki yollara başvurulduğunu belirtti.

Haydarpaşa ve Sirkeci'de bahse konu gayrimenkullerin bulunduğu alanların sit kapsamında olduğuna ve imar kısıtlılığı bulunduğunu dile getiren Turhan, söz konusu alanların Marmaray hizmete girdikten sonra yolcu hareketliliğinin azalması nedeniyle ihtiyaç dışı kaldığını, İstanbul halkının kültür ve sanat faaliyetlerine katkı sunmak suretiyle ihaleye çıkıldığını söyledi.

Turhan, ihalenin baştan sona TCDD'nin kiralama yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını belirterek, şu şekilde devam etti: