13 / 05 / 2024

garajdan ev yapılması

garajdan ev yapılması

Bir apartman veya site bloğunda yer alan garajın bir kimsenin kullanımında olması halinde, malik burayı ev veya işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, garaj ev olur mu?

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kimlik Bildirme Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kira sözleşmesinin bir nüshasının ev sahibi ve yönetici tarafından en yakın kolluk kuvvetine tesliminin zorunlu kılınması amaçlanıyor.

Ordu Boztepe'ye Macera Parkı ve 50 bungalov ev yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan 530 rakımlı Boztepe’ye, Macera Parkı ve 50 bungalov ev yapılması için çalışma başlattı.

Yunusemre'de ihtiyaç sahiplerine prefabrik ev yapılacak!

Manisa Yunusemre Belediyesi Mayıs Avı Belediye Meclis Toplantısı'nda ihtiyaç sahiplerini sevindirecek bir karara imza atıldı. İhtiyaç sahiplerine prefabrik ev yapılması için bir karar alındı.

Emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler!

Emlak vergisinde meskenler için vergi muafiyet uygulaması da bulunuyor. Kanunen 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri vergiden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi ödememek için yapılması gerekenler neler?

Apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Yapılarda hasar,yıkılma görüp belgeleniyorsa ve alan riskli olarak değerlendiriliyorsa yeniden inşası uygun görülüyor.Peki yeniden inşa için neler gerekiyor?İşte,apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Validebağ'a yapılması planlanan izci evi protesto edildi!

Validebağ Savunması'na bağlı bir grup dün, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto etti. Koşuyolu'nda toplanan grup, "Validebağ korudur, koru kalacak", "Sermaye elini yeşilimden çek" sloganları attı.

Ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler!

İstediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu, ev sahibi ile anlaşma sağladığınızı ve eve taşındığınızı farz edelim. Peki, kiracı tarafından ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

Arsanın ne kadarına ev yapılabilir?

İmar mevzuatı gereğince yapı inşaatı, arsa üzerinde yapılıyor. Yapı inşaat alanı, bir yapının arsa üzerinde toplam ne kadar alan kaplaması gerektiğini gösteriyor. Peki, bir arsanın ne kadarına ev yapılabilir?

Yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler!

Yeni bir ev aldığınızı ya da kiraladığınızı farz edelim. Taşınmaz maldaki abonelikleri açtırılarak, kullanıcı adına düzenlenmesi gerekiyor. Peki, yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler nelerdir?

Yeni ev alınca yapılması gerekenler nelerdir?

Bir taşınmaz sahibi olmak, beraberinde birtakım hak ve sorumlulukları da getiriyor. Siz de, yeni bir ev almışsanız ve "Yeni ev alınca yapılması gerekenler nelerdir?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Rüzgar enerjisi daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı!

Türkiye'de rüzgardan üretilen elektrik miktarı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,65 artarak 8 milyon 366 bin megavatsaate ulaştı. Rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapılmasını sağladı.

Kiranın geç ödenmesi durumunda yapılması gerekenler!

Taşınmaz sahibinin evinde oturan kiracının uyması gereken kurallar vardır.Bunlardan bir tanesi de kiranın zamanında ödenmesi durumudur.İşte kiranın geç ödenmesi durumunda yapılması gerekenler!

garajdan ev yapılması Haberi

garajdan ev yapılması

Garaj ev olur mu?

Bir apartman veya site bloğunda yer alan garajın bir kimsenin kullanımında olması halinde, malik burayı ev veya işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, garaj ev olur mu?


Garaj ev olabiliyor. Ancak tapu kütüğünde garaj olarak gösterilen bağımsız bölümün bir ev haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkün olabiliyor. 

Yasal düzenleme gereği oybirliği şartı arandığından tüm kat maliklerinin apartman garajının ev haline getirilmesini onaylaması gerekiyor.


Ancak 10 daireden oluşan bir apartmanda 1 daire sahibi hayır derse oybirliği oluşmadığından apartman garajı ev haline getirilemiyor.


Kat maliklerinin tümünün onay vermesi halinde söz konusu bağımsız bölüm için cins değişikliği işlemleri yapılıyor.


Cins değişikliği için gerekli belgeler;

- Cins değişikliği istenen gayrimenkulün tapu senedi,

- Gayrimenkulün maliki veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus cüzdanı,

- Yapısız iken yapılı hale...