29 / 04 / 2024

garanti türkmenistan köprü yapımı

garanti türkmenistan köprü yapımı

Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk şirketleri, inşaat ve enerji sektöründe iş almaya devam ediyor. Türk şirketlerinden Garanti Koza LLP, 28 adet köprü inşa edecek.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Malatya Pütürge Köprüsü tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Pütürge Tepehan bölgesinde, Şiro Çayı üzerine yaptığı 7 gözlü 65 metre uzunluğundaki köprü çalışmalarını tamamlandı.

Türkmenistan'da ulaştırma sektörü geliştirilecek!

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Türkmenistan'da düzenlenecek, "1. Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nın tanıtımı amacıyla organize edilen, "Türkmenistan Küresel Medya Forumu" başladı.

Malatya Pütürge'nin köprü özlemi sona eriyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pütürge Şiro Çayı üzerinde yapımı devam eden köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Sika Türkiye, Uluslararası İstanbul Köprü Konferansı’na katıldı!

Sika Türkiye, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Köprü Konferansı’na katıldı. Sika, fuarda en yeni ürünlerini de anlatma imkânı buldu.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ve çevresi kamulaştırılıyor!

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ile kelaynak kuşları ve ünlü fıstığı ile sayısız değerlere sahip ilçenin sembollerinden olan Birecik Kalesi’nin çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

Antakya Güzelburç'ta köprü yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor!

Lütfü Savaş önderliğinde HBB Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin Antakya ilçesinin Güzelburç Mahallesi’nde başlattığı köprü yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

3. köprüyü 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüneli'ni 20 Aralık'ta açacağız!

Başbakan Binali Yıldırım, ulaşım projelerinin açılış tarihlerini açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en geniş köprüsü. Onu 26 Ağustos'ta açacağız. Avrasya Tüneli'ni de 20 Aralık'ta açacağız. " dedi.

Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı'nda sona gelindi!

Elazığ-Malatya il sınırında bulunan doğu ile batıyı birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Körfez Köprüsü Türkiye'nin iftihar vesilesi sayılabilecek bir eser!

Gazeteci-Yazar Sami Özey, Bağcılar’da düzenlenen bir söyleşi programına katıldı. Özey '' Bursa’dan dönerken Körfez Köprüsü’nden geçiş yaptık. İzmit, Bursa, İstanbullulara ve hatta tüm Türkiye’ye iftihar vesilesi sayılabilecek bir eser.'' dedi.

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı gerçekleştirildi!

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. Fuarda, mega projelerdeki güvenlik risklerine karşı yerli teknolojilerle üretilen akıllı çözüm sistemleri tanıtıldı

İzmir Varyant Tüneli Köprüsü'nde sona gelindi!

İzmir Konak Tüneli yaya köprüsünün montajı tamamlandıktan sonra son rötuşları da yapılıyor. İzmirliler üst geçidin bir an önce hizmete açılmasını sabırsızlık ve heyecanla bekliyor.

Cemal Saydam: Haliç'teki köprüler kaldırılmalı!

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğretim üyesi, Denizbilimci Prof. Dr. Cemal Saydam, Haliç’i sıkıştıran köprülerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor" dedi.

garanti türkmenistan köprü yapımı Haberi

garanti türkmenistan köprü yapımı


Garanti Koza LLP'nin yapımı devam eden 200 km'lik Marı-Türkmenabat otobanı üzerinde inşa edeceği irili-ufaklı köprülerin toplam maliyeti, 100 milyon doları buluyor.


"Türkmenawtoyolları" şirketine teslim edilecek köprü inşaatlarının, gelecek ay başlanıp Ekim ayında tamamlanması bekleniyor.


Enerji şirketlerinden Lotus Proje Akaryakıt Enerji Madencilik Telekominikasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş de, doğalgaz türbinli elektrik santrali kuracak. Türkmenistan'ın Enerji ve Sanayi Bakanlığının açtığı ihaleye kazanan Lotus Proje, elektrik santralini 120 milyon avroya mal edecek.


Başkent Aşkabat'ın ve Ahal eyaletinin elektrik tedarikini arttırmak amacıyla kurulacak olan santral, 254 megavatt kurulu güçte olacak. Elektrik santralinin 2010 yılının Şubat ayında tamamlanması...