06 / 05 / 2024

gayrimenkul değerleme zorunluluğu

gayrimenkul değerleme zorunluluğu

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şebnem Hasdedeoğlu, gayrimenkul alımı yoluyla TC vatandaşlığına hak kazanmakla ilgili olarak değerlemeyle ilgili tüm detayları paylaştı.

Yabancıya konut satışı güvenli hale getiriliyor!

Vatandaş olmak isteyen yabancılar için uygulanan, lisanslı değerleme firmalarınca hazırlanmış değerleme raporu hizmeti son düzenlemelerle tüm yabancı alımlarında hazırlanması gerekli belgeler arasında. 

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Doğuş GYO 2021 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini belirledi!

Doğuş GYO, 2021 yılı hesap dönemi içinde portföyüne alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.veya TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den değerleme hizmeti alınmasına karar verildi.

Atakule GYO Çankaya arsası gayrimenkul değerleme raporu!

Atakule GYO'ya ait Ankara İli, Çankaya İlçesi, Mühye Mahallesi, 29519 ada 1 numaralı parselin 105136/5277299'u ve 29521 ada 4 numaralı parsel için hazırlatılan yıl sonu  gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. 

Doğuş Center Etiler 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "Doğuş Center Etiler" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş D Ofis Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş'nun portföyünde yer alan "D Ofis Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş Center Maslak 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

Doğuş GYO'nun portföyünde yer alan "Doğuş Center Maslak" gayrimenkulüne ilişkin olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanmış olan değerleme raporu yayınlandı.

Doğuş GYO gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Doğuş GYO Yönetim Kurulu toplantısında aldığı karar ile Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. gayrimenkul değerleme şirketlerinden hizmet alınmasına karar verildi.

Doğuş GYO 2020 yılı için gayrimenkul değerleme şirketini seçti! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için Taksim Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile anlaştı...

Gayrimenkul alan yabancılara değerleme zorunluluğu!

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şebnem Hasdedeoğlu, gayrimenkul alımı yoluyla TC vatandaşlığına hak kazanmakla ilgili olarak değerlemeyle ilgili tüm detayları paylaştı.

Yabancıya konut satışında değerleme zorunluluğu!

4 Mart 2019 tarihinden itibaren yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde taşınmaz değerleme raporu aranacak...

Gayrimenkul satışında 'gerçek değer' zorunluluğu!

Ev, arsa, işyeri gibi gayrimenkul satışına gerçek değer zorunluluğu geliyor. 2022'de geçilecek bu uygulama öncesi oluşacak vergi kaybını önlemek isteyen bakanlık, ara formül hazırladı...

Emlak Konut'un raporlarını Atak Gayrimenkul Değerleme hazırlayacak!

Emlak Konut GYO Peritus Gayrimekul Değerleme Danışmanlık A.Ş. tarafından teslim edilemeyen raporların, Atak Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'ne hazırlatılması doğrultusunda değerleme kuruluşu değişikliğine onay verildi.

TDUB, gayrimenkul değerleme standartlarını belirliyor!

Gayrimenkul değerleme uzmanlarının çatı kuruluşu olan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) yetkilileri, yapılan yeni düzenleme ile değerleme şirketlerinin bankalar için üreteceği raporların standart hale getirecek.

gayrimenkul değerleme zorunluluğu Haberi

gayrimenkul değerleme zorunluluğu

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şebnem Hasdedeoğlu, TC vatandaşlığına hak kazanılmasıyla ilgili gayrimenkul değişiklikleri hakkında konuştu. 

18 Eylül 2018 tarihi itibarı ile Resmi Gazete‘de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle gayrimenkul
alımındaki tutarın 1 milyon dolar yerine en az 250 bin dolar olarak belirlendiğini hatırlatan Hasdedeoğlu, taşınmazın tapu kayıtlarında üç yıl satılmaması şerhi koyulması şartıyla satın alan yabancı yatırımcıların vatandaşlık hakkı elde edebileceklerini kaydetti.

Değerleme raporu zorunluluğu

Vatandaşlık için gerekli olan 250 bin dolar tutarındaki gayrimenkulün bir veya birden fazla olmasının sorun yaratmayacağını kaydeden Hasdedeoğlu, 4 Mart 2019 tarihi itibarı ile TC vatandaşlığı konu olmasına gerek kalmadan yabancılara yapılacak olan satışların tamamında değerleme raporu (ekspertiz raporu) hazırlanmasının zorunlu hale getirildiğini, rapor ile gayrimenkul değerlerinin doğru değerlerle tapuda kayıt altına alınacağını kaydetti.

Değerleme raporunda nelere dikkat edilmeli?

Vatandaşlık...