07 / 07 / 2024

gayrimenkul faaliyetleri arttı mı

gayrimenkul faaliyetleri arttı mı

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, GSYİH) verilerine bakıldığında, gayrimenkul faaliyetlerinin yüzde 1,7 arttığını belirten Matlı, buna karşın sanayinin yüzde 16,5, inşaat sektörünün yüzde 2,7, hizmetlerin ise yüzde 25 oranında azaldığını belirtti...

Ticari gayrimenkul fiyatları ilk çeyrekte yüzde 12 arttı! Kiralama ve satın almada neye dikkat edilmeli?

Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye genelinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12 oranında arttı. Peki ticari gayrimenkul alım satımında neye dikkat edilmeli? Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı açıkladı...

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Emlak satışlarında rekor! Gayrimenkulde istihdam 122 bine ulaştı

Türkiye'de, 'gayrimenkul faaliyetleri' sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224 kişiye ulaşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan bunu değerlendirdi. 

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Durmuş Burak Arslan ve Hasan Ergin ortaklığında kuruldu.

Dubai'de gayrimenkul fiyatları arttı mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde Dubai'deki gayrimenkul sektörünü ve fiyatları kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Dubai bölgesel merkez olurken İstanbul neden olamadı?' başlıklı yazısı...

Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı!

Türkiye’nin 5. büyük şehri ve en önemli turizm şehri olan Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı...

İnşaat sektörü ilk çeyrekte ne kadar büyüdü?

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, merakla beklenen inşaat faaliyetleri yüzde 2,8, gayrimenkul faaliyetleri de yüzde 2,4 arttı.

2021'de inşaat ve gayrimenkul faaliyetleri yükseldi!

GSYH verilerine göre; 2021 yılı birinci çeyreğinde inşaatta yüzde 2,8 ve gayrimenkul faaliyetlerinde yüzde 2,4 yükseliş kaydedildi.

2020'de gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.6 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yıla ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; geçen yıl içerisinde gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.6 azalma yaşadı. 

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

gayrimenkul faaliyetleri arttı mı Haberi

gayrimenkul faaliyetleri arttı mı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, yılın ikinci çeyreğinde Avrupa Birliği'nin yüzde 11,9, avro bölgesinin yüzde 12,1 ve ABD'nin yüzde 32,9 küçülme yaşadığını dile getirerek, "Türkiye'nin beklentilerin altında bir daralma yaşamasında ekonomi yönetiminin aldığı koruyucu tedbirler olumlu bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; aynı zamanda Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı olan Matlı, yazılı açıklamasında, yılın ikinci çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) verileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

İkinci çeyrek verilerinin, dünyanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle adeta durduğu Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsadığını anımsatan Matlı, GSYİH'nin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11 oranındaki beklentinin aksine yüzde 9,9 oranında küçüldüğünü belirtti.

GSYH'yi oluşturan faaliyetlerin incelendiğinde bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla...