21 / 05 / 2024

Gayrimenkul finans desteği

Gayrimenkul finans desteği

Gayrimenkul sektöründe bazı alanlarda canlılık tüm hızıyla sürüyor. Gayrimenkul geliştiricileri yeni finansman arayışındalar ve yeni yatırım alanlarına yöneldiler. 

Uzman isimden ‘memura kira desteği’ için önemli uyarı: Kira fiyatları...

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konulardan biri de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteğinde sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler"

Deprem bölgesindeki oteller için finans desteği verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesindeki oteller için bakanlık olarak özel bir çalışma başlattıklarını ve finansman desteği vereceklerini belirtti. İşte detaylar...

Keçiören Cumhuriyet Kulesi için belediyeye 50 milyon lira finans desteği!

Keçiören Belediyesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet Kulesi için belediyeye 50 milyon lira finans desteği sağladıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm faiz desteği detayları!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni kararlar alındı. İşte Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın konuyla ilgili yazısı...

Kanal İstanbul’a finans desteği yağıyor!

Toplam maliyeti yaklaşık 65 milyar TL olarak tahmin edilen Kanal İstanbul’a finans desteği yağıyor.

TBMM binası GYODER'in desteği ile onarılıyor!

TBMM Başkanlığı tarafından TBMM binasının onarım giderleri ile ilgili yapılan açıklamaya göre, onarım Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğinin (GYODER) desteği, Mecliste grubu bulunan partilerin mutabakatıyla yapılıyor..

FETÖ'nün gayrimenkul devir işlemleri iptal edilecek!

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile FETÖ’ye finans desteği sağlamak için eşe dosta yapılan taşınmaz ve hisse devirlerinin tamamı iptal edilecek.

İtalyan Sace, Türk müteahhitlere finans desteği sağlayacak!

Türkiye'de 2.8 milyar euro portföy büyüklüğüne sahip İtalyan ihracat kredisi kurumu Sace, Türk müteahhitlere finans desteği sağlayacak.

Konut desteği projesi gayrimenkul sektörüne nasıl yansıyacak?

Hükümetin konut hesabı uygulaması çalışmalarında son aşamaya gelindi. Gayrimenkul sektöründe hizmet veren uzmanlar konut desteği uygulamasını değerlendirdi.

Çin, gayrimenkul sektörüne sağladığı desteği artırdı!

Çin, ilk kez konut alacak kişilerin yapması gereken minimum ödeme miktarını düşürme karan aldı. Çin böylece gayrimenkul piyasasına sağladığı desteği artırmış oldu.

Pega Kartal projesinde aylık 4 bin 125 TL finans desteği sağlanıyor!

Egeyapı Group imzasıyla hayata geçirilen Pega Kartal projesinde toplam 200 daire yer alıyor. Proje kapsamında aylık 4 bin 125 TL finans desteği sağlanıyor.

TEV, TSKB Gayrimenkul ve Reidin desteği ile daha çok burs verecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ve Reidin Türkiye, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında TEV mevcut gayrimenkul portföyünü analiz etti. TEV yapılan analiz neticesinde sağlanacak iyileştirmelerle daha fazla öğrenciye burs desteği sağlayabilecek.

Eskişehir Yaşam Köyü Projesi'ne hibe desteği sağlanacak!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi, Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nden hibe desteği alma hakkı kazandı ve Türkiye’de akıllı şehir oluşturulması konusunda önemli bir adım atıldı.

Gayrimenkul finans desteği Haberi

Gayrimenkul finans desteği

Dünya Gazetesi yazarlarından Leyla İlhan bugünkü köşesinde ''Gayrimenkulde 3 alan çok canlı'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, o yazı.. 

Gayrimenkulde bazı alanlar çok canlı. Yatırımlar sürekli artıyor. Konut kısmında arz ve satış kaynaklı sorunlar bu alanlara uzak gibi. Bunların başında ise okul binaları geliyor. Hem kamunun okul ihtiyacı hem de özel eğitim kurumlarının sayısındaki artış bu alandaki bina yatırımlarını çok canlı tutuyor. Bu da inşaat şirketleri için yeni ve önemli bir alan oluşturuyor. Bu talepten dolayı hem yeni bina inşaatları yapılırken, hem de eski binaların alınıp okula dönüştürülüyor. Yüksek ilgiden dolayı okul binaları yapan şirketler daha bina yapılırken, bu yapıları uzun vadeli kontratlarla eğitim markalarına kiralayabiliyor.

Birçok okul artık bu metotla büyüyor. Eğitim markalarına hızla büyüme getiren bu model, gayrimenkul geliştiricileri için...