05 / 05 / 2024

Gayrimenkul fonları nedir

Gayrimenkul fonları nedir

Gayrimenkul fonları yatırımcıların büyük ölçekli ve daha verimli gayrimenkullere ulaşmasını sağlayarak hem getirinin yükseltilmesinde hem de gayrimenkule has risklerin asgariye indirilmesinde önemli rol oynuyor.

Gayrimenkulde yeni finansman modeli gerekli!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, sektörün hızlı ve verimli ilerleyebilmesi için farklı finansman modellerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul fonlarının avantajları nelerdir?

24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi'nin Genel Müdürü Erdem Güler, sektörün 10 yıl sonra 20-25 milyar TL'lik portföy büyüklüğüne ulaşacağını söylüyor.

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından 1 milyar Euro'luk çıkış!

Gayrimenkul sektöründe sert rüzgarlar eserken, perakende yatırımcılar da Avrupa'daki gayrimenkul fonlarından ayda 1 milyar Euro'dan daha fazla para çekiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkul yatırım fonlarının altın yatırımı yasağı kaldırıldı!

Gayrimenkul yatırım fonları tebliğinde değişiklik yapıldı. Düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının, altın ve kıymetli madenlere ilişkin yatırım yasakları kaldırıldı.

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik 2021!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacağını açıkladı. 

Gayrimenkul yatırım fonları yüzde 20 büyüdü!

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 2020'nin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 20 artış sağlayarak 8,5 milyar lira seviyesine geldi.

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Gayrimenkul fonları nedir Haberi

Gayrimenkul fonları nedir


Gayrimenkul, Türkiye’de uzun zamandır bir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor ve yatırımcıların portföylerinde yer alıyor. Öte yandan gayrimenkul yatırımlarının fon yapısı kullanılarak finanse edilmesi ve pay sahiplerinin buradan elde edilen gelirlerden yararlanmasına imkân sağlayan gayrimenkul yatırım fonları (GYF), 2014’te yürürlüğe giren tebliğ ile ülkemizde uygulama imkânı buldu. Yatırımcıların büyük ölçekli ve daha verimli gayrimenkullere ulaşmasını sağlayarak hem getirinin yükseltilmesinde hem de gayrimenkule has risklerin asgariye indirilmesinde önemli rol oynayan bu fonlara, nitelikli yatırımcılar yatırım yapabiliyor. 

Ekonomist dergisinde yer alan habere göre, Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SPK) 12 Aralık’ta yayınlanan eylül ayı istatistiki verilerine göre, halen ihraç edilen 11 GYF fonu bulunuyor. Bu fonların büyüklüğü 2,05 milyar TL. Sadece nitelikli bireysel ve kurumsal yatırımcıların aldığı bu fonlardaki yatırımcı sayısı da 317. İhracı...