14 / 08 / 2024

gayrimenkul hisse devri

gayrimenkul hisse devri

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''gayrimenkul alım satımı'' konulu soruyu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı? Vatandaşların tercihi hangisi?

Konut ve gayrimenkul yatırımı yapacaklar bunun mantıklı olup olmadığını araştırırken, sosyal medyada yeni bir karşılaştırma yapıldı. Gayrimenkul yatırımı mı, hisse senedi yatırımı mı daha mantıklı? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu ve tapu devri konularında vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri bu tapularla nasıl işlemlerin yapıldığını merakla soruyor. İşte araştırılan detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusuna dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de tapu devridir. Hisseli tapu devri diğer tapu devirlerinden farklıdır. İşte hisseli tapu devrine dair detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisse devri, daha çok kardeşler ve akrabalar arasında konuşulup tartışılan bir konudur. Peki hissenizi kardeşinize devretmek istiyorsanız ne yapmalısınız, Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

TÜRKŞEKER'e ait 6 ildeki 108 bin metrekarelik gayrimenkul 51 milyon TL'ye satıldı!

TÜRKŞEKER’e ait olan gayrimenkuller de el değiştirmeler hızlandı. 6 farklı ilde 108 bin metrekare büyüklükteki gayrimenkulün devri, 51 milyon Türk Lirası bedelle özel kişi ve şirketlere gerçekleştirildi.

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40'ını 6 milyon dolara satın aldı!

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 40 hissesini 6 milyon ABD Doları bedelle satın almaya, bedelinin hisse devri sırasında peşin olarak ödenmesine karar verdi. 

gayrimenkul hisse devri Haberi

gayrimenkul hisse devri

Hissedarı olduğum bir tarladaki hisseyi diğer hissedardan kendi el yazısı ve imzalı olarak belli bir bedel karşılığında satın aldığıma dair bir kağıt aldım. Şimdi bu hissedar tapuda bu yeri devir etmiyor. Bunun hukuki sonucu ne olur? ● F.B.

Okuyucumun yapmak istediği hukuki işlem,bir gayrimenkul satın alımıdır. Ancak gayrimenkul alımlarının tek şekli vardır o da tapu müdürlüğüne gidip alıcı adına tescil ettirmektir. Bunun dışında bir başka türlü gayrimenkul alım işlemi yoktur. Öyle kağıt imzalamakla bir gayrimenkul alımı olmaz.

Bazı hallerde gayrimenkul satımı için notere gitme talep edilir. Notere gidildiğinde bir satış belgesi düzenlenip imzalanır. Bu dahi gayrimenkul alım satımı değildir. Bu bir gayrimenkul satış vaadi sözleşmesidir. Yani ileri bir tarihte bu gayrimenkulün satılacağının taahhütüdür. Bu belge ile de alıcı bu gayrimenkulü sözleşmede...