29 / 04 / 2024

Gayrimenkul için belediyelere ne kadar harç parası ödendi

Gayrimenkul için belediyelere ne kadar harç parası ödendi

Geçen yılın tamamında gerek satış, gerek bağış gerek ipotek, gerekse intikal nedeniyle el değiştiren 1 trilyon 84 milyar liralık gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi.

Ev almak için doğru zaman mı? Fiyatlar ne zaman artacak? Uzmanı açıkladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasındaki talep düşerken fiyatlar düşmedi. Peki fiyatlar ne zaman artacak, gayrimenkul için alım dönemi mi, kiralar neden yazın artıyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Pursaklar Belediyesi'nden 6 gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Pursaklar Belediye Başkanlığı, Pursaklar ve Saray'da yer alan 6 gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Rus zenginler gayrimenkul için Birleşik Arap Emirlikleri'ne akın ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden gelen mali yaptırımların sıkılaşmasıyla beraber Rus zenginler iş kurmak ve gayrimenkul satın almak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne yöneldi. 

7 şehirdeki 13 gayrimenkul için özelleştirme kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB),  Ankara, İzmir, Tokat, Yozgat, Diyarbakır, İstanbul ve Nevşehir'deki 13 taşınmaz, için özelleştirme kararı aldı.

Büyük yatırımcılar gayrimenkul için sahaya indi!

Avrupa’da aşılamayla son 6 ay içerisinde umutlar arttı. Bu kapsamda büyük yatırımcılar yeniden gayrimenkul yatırımları için sahaya indi.

İhlas Gayrimenkul 2020 yılı için İrfan Bağımsız Denetim'le anlaştı!

İhlas Gayrimenkul'ün 2020 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için bağımsız denetim kuruluşu olarak İrfan Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Edip Gayrimenkul 2020 yılı için MGI Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Edip Gayrimenkul'ün 2019 yılı olağan genel kurul toplantısında 2020 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş.'nin tescline ilişkin ilan bugün 10113 sayılı Türkiye Ticaret sicili gazetesinde yayınlandı.

Birleşik Gayrimenkul Yalıkavak projesi için düğmeye bastı!

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'un son dönemlerde en popüler ilçesi Yalıkavak'ta hayata geçireceği yeni projesi için düğmeye bastı...

Gayrimenkul yatırımcıları için satın alma fırsatı!

Gayrimenkul yatırımcıları için satın alma fırsatı oluştuğunu anlatan Keypoint Gayrimenkul kurucusu Tarık Seçkin, ''Gayrimenkul ve emlak piyasasında büyük talep artışı yaşandı'' dedi.

Erdek Belediyesi'nin gayrimenkulü için yapılan ihalede fesat iddiası!

Balıkesir'in Erdek ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik yer alan gayrimenkul için "akaryakıt istasyonu yapılması ve intifa hakkı ihalesi" ile "akaryakıt istasyonu kiralama ihalesi" düzenlendi.

Reysaş GYO 2020 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Reysaş GYO, portföyündeki varlıkların değerlemesini yapması için "Net Kurumsal Değerleme"yi, değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti alınacak şirketler olarak da "Net Kurumsal Değerleme" ile "Vakıf Gayrimenkul Değerleme" firmalarını seçti.

Gayrimenkul almak için doğru zaman!

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, 0,64 konut faiz oranının açıklanmasıyla dövize olan talebin düştüğünü yatırımcıların gayrimenkule yöneldiğini anlattı. Boz, gayrimenkul almak için tam zamanı olduğunu söyledi.

Gayrimenkul için belediyelere ne kadar harç parası ödendi Haberi

Gayrimenkul için belediyelere ne kadar harç parası ödendi

Gayrimenkullerin el değiştirmesi belediyelerin kasasındaki parayı artırdı. Geçen yılın tamamında gerek satış, gerek bağış gerek ipotek, gerekse intikal nedeniyle el değiştiren 1 trilyon 84 milyar liralık gayrimenkul için belediyelere 7.7 milyar lira harç parası ödendi.


Rakam bu yılın ocak-ekim döneminde ise 736 milyar 367 milyon liralık gayrimenkul satışına karşılık 7 milyar 284 milyon lira harç bedeli olarak hesaplandı. Toplam işlem sayısı da Türkiye genelinde 6 milyon 220 bin 600 oldu. En fazla işlem satış nedeniyle gerçekleşti.


En çok harç parasının yatırıldığı il İstanbul oldu. Söz konusu ilde 285 bin 474 işlem yapıldı. Bu işlemlerin parasal değeri 63 milyar 19 milyon, harç bedeli ise 2 milyar 320 milyon lira oldu.


İstanbul’u 748 milyon liralık harç ile Ankara ve 439 milyon liralık harç ile...