25 / 07 / 2024

gayrimenkul iktisap bedeli üfe

gayrimenkul iktisap bedeli üfe

Gayrimenkullerin iktisap bedelinin tespiti ile ilgili oranlar, 2006 yılının Ocak ayından itibaren toptan eşya fiyat endeksi yerine, üretici fiyat endeksi yayımlanıyor. İşte TÜİK tarafından yayınlanan iktisap bedelleri...

Gayrimenkul alım satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek!

Gayrimenkul alım  satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek. Gayrimenkul kiralamalarında ise komisyon 1 aylık kira bedelini aşamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, her iki yönetmeliği tüm yönleriyle anlatıyor...

Kırşehir'de 27.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırşehir İcra Dairesi, Merkez ilçesi Çayağzı köyünde bulunan fabrika ve ekipmanlarını icradan satıyor. Gayrimenkulün bedeli 27 milyon 122 bin 968 TL olarak belirlendi. 

Mersin'de 6.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Mersin 3. İcra Dairesi, Mersin İl, Yenişehir İlçesi'nde bulunan hisseli arsayı satıyor. Gayrimenkulün bedeli 6 milyon 914 bin 250 TL olarak belirlendi.

Tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcını kim öder 2018?

Bursa Osmangazi'de 27 milyon TL'ye satılık otopark!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı; Osmangazi İlçesi, Nalbantoğlu Mahallesi'nde yer alan otopark vasıflı gayrimenkulü satışa çıkardı. Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün bedeli 27 milyon TL olarak belirlendi. 

İstanbul Defterdarlığı'ndan 24.2 milyona satılık 11 gayrimenkul!

T.C. Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı tarafından 11 gayrimenkul toplam bedeli 24 milyon 260 bin 353 TL bedelle satışa çıkarıldı...

Tapu harcı oranı 2018!

Tapu harcı oranı 2018 yılında da binde 20 oranında tahsil ediliyor. Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında hesaplanarak ödeniy

Tapu devir masrafları 2017!

Taşınmaz mal devir işlemlerinde tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. İşte tapu devir masrafları 2017..

Kartal'da icradan 36.8 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Kartal İlçesi Soğanlık Mahallesi'ndeki bahçeli kargir benzin deposu ve lojmanı satışa çıkardı. Gayrimenkulün bedeli 36 milyon 849 bin 530 TL olarak belirlendi.

Milli Emlak'tan Muğla'da 20.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla'nın Yatağan İlçesi, Yayla Köyü'ndeki imarsız arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün bedeli 20 milyon 529 TL olarak belirlendi.

Çorum Alaca'da 13 milyon TL'ye satılık arsa!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü,Çorum'un Alaca İlçesi, Büyükcamili Köyü'ndeki imarsız arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün bedeli 13 milyon TL olarak belirlendi.

Milli Emlak'tan Çorum'da 6.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü,Çorum'un Alaca İlçesi, Evci Köyü'ndeki imarsız arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün bedeli 6 milyon 100 bin TL olarak belirlendi.

Muğla Yatağan'da 64.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü,Muğla'nın Yatağan İlçesi, Kırıkköy Köyü'ndeki imarsız arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün bedeli 64 milyon 882 bin TL olarak belirlendi.

gayrimenkul iktisap bedeli üfe Haberi

gayrimenkul iktisap bedeli üfe

Gayrimenkullerin iktisap bedelinin tespiti!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında iktisap bedeli, elden çıkarılan gayrimenkullerin, elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere Türkiye İstatistik Kurumu’nca belirlenen toptan eşya fiyat endeksindeki artış oranında artırılarak tespit ediliyor.


2006 yılının Ocak ayından itibaren toptan eşya fiyat endeksi yerine, üretici fiyat endeksi yayımlanmaktadır. Bu nedenle 01.01.2006 tarihinden sonra yapılan endekslemelerde toptan eşya fiyat endeksi yerine, üretici fiyat endeksi dikkate alınıyor.

Ancak, bu endekslemenin yapılabilmesi için söz konusu artış oranının %10 veya üzerinde gerçekleşmesi gerekmektedir. Söz konusu endeksleri TÜİK'in resmi internet sayfasında yer alıyor.


Üretici Fiyatları Endeksi, Aralık 2013


Üretici Fiyatları Endeksi aylık %1,11 arttı

Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE), 2013 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %1,11, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,97, bir önceki yılın aynı ayına göre %6,97 ve on...