04 / 05 / 2024

gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman sistemi

gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman sistemi

Reverse mortgage, emekli kesimin daha iyi bir hayat sürmesi amacıyla tasarlandı. Bu finansman sistemi kredi kuruluşu müşterisine bu krediyi ölünceye kadar düzenli aylık ödemeler şeklinde kullandırıyor ve kredinin geri tahsilatını da evi satarak sağlıyor.

Gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman modeli Tersine Mortgage nedir? 

Mal sahibinin evinin değerine karşı borçlandığı bir konut kredisi Tersine Mortgage(Reserve Mortgage) ismi veriliyor. Peki, Tersine Mortgage neleri kapsıyor? İşte detaylar...

SGK 4 yılda bin 328 gayrimenkul sattı!

Alacakları için son 5 yılda toplam 305 bin gayrimenkulü haczeden SGK, 68 milyar TL'lik alacaklarının peşine düştü.

Kripto para ile 'gayrimenkul alma' dönemi!

Dünyanın önde gelen kripto para birimi ödeme çözümü platformu Utrust ile güç birliğine gitti. Tüm dijital para birimleriyle kredi kartı kolaylığında, dalgalanan kurlardan etkilenmeden ödeme yaparak, güvenli bir şekilde gayrimenkul almasının yolu açıldı.

Tasarrufa dayalı finansman sektöründen konut satışları için önemli adım!

Koronavirüs konut satışlarını bir süreliğine durma noktasına getirse de Türkiye’de konut satışları Haziran ayında yüzde 273 yükselerek 190 bin seviyelerine çıktı. Özellikle tasarrufa dayalı faizsiz finansman modelleri sundukları özel kampanyalar ile sektöre can suyu oluyor.

Nuri Akın, Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Edip Gayrimenkul'ün 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığına Nuri Akın'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ise Ragıp Akın seçildi.

Konut seferberliğine faiz desteği büyüyor!

Kamu bankaları tarafından başlatılan konutta kampanya seferberliğine Kalyon Gayrimenkul de destek verdi. Kampanyalarla bekleyen talebin devreye girdiğinden bahseden Kalyon Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kalyoncu, Üsküdar projelerinde faizi 0.56’ya kadar düşürdüklerini duyurdu.

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Coşkun Küçüközmen, Kovid-19 salgınının İzmir'de gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçüközmen, gayrimenkul fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti...

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

COVID-19 salgını ile gayrimenkul sektörü yeniden şekillendi!

Cushman & Wakefield’in ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörler hakkında değerlendirmede bulunduğu Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması bekleniyor.

BOSS4 Gayrimenkul, projelerinde online satışa başladı!

Akkuş Gayrimenkul’ün Lübnanlı ortağıyla kurduğu BOSS4 Gayrimenkul İnşaat, tüm projelerinde online satışa geçti. Online satış faaliyetlerinin satış ofisinin ortamını yansıtan bir şekilde, kusursuz olarak devam ettirildiğine dikkat çeken Abdülkadir Akkuş, "Virüse rağmen talep, aynı şekilde ilerliyor"

Türkiye'de gayrimenkul işine girenler çok para kazanacak!

Koronavirüsün ardından bazı sektörlerde talep çılgınlığı yaşanacak. Yurt içinde  perakende, demir çelik, makine, gayrimenkul, ulaştırma ve tekstil sektörlerinde pozisyon açanlar 3 ay sonra büyük paralar kazanacak.

Martı GYO gayrimenkul değerleme raporları için 2 aylık ek süre istedi!

Martı GYO, portföyünde yer alan gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı haklara ilişkin olarak 31 Mart 2020 tarihli özel hesap dönemi sonu itibariyle tamamlanması gereken değerleme raporu çalışmalarının tamamlanabilmesi için 2 ay ek süre istedi.

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul satışlarını nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul PR şirketi, koronavirüsün İzmir'deki gayrimenkul satışlarını etkileyip etkilemeyeceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Şirket, "İnşaat firmaları süreci hasar almadan atlatabilir" dedi...

gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman sistemi Haberi

gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman sistemi

Reverse mortgage’da kredi kuruluşu müşterisine bu krediyi ölünceye kadar düzenli aylık ödemeler şeklinde kullandırıyor ve kredinin geri tahsilatını da evi satarak sağlıyor. Dolayısıyla reverse mortgage’da müşteri kredi kuruluşuna ölene kadar hiçbir geri ödeme yapmak zorunda kalmıyor. Ayrıca kredi kullanıcısı bu süre zarfında reverse mortgage için kullandığı konutunda herhangi bir kira vs. ödemeden oturmaya devam ediyor.


Reverse mortgage ile mortgage kredisi arasındaki farkı anlatan PerAVM Gayrimenkul & AVM Danışmanlık Genel Müdürü Engin Yıldırım, şunları söyledi;

“Mortgage veya konut kredisinde mal sahibi aylık ödemelerle yükümlüyken reverse mortgage'de mal sahibine ödeme yapılır. Mal sahibi vergiler, aidatlar gibi masraflardan kendisi sorumludur. 2008 yılında ABD’de başlayan mortgage kaynaklı ekonomik kriz söz konusu ülkede büyümeye farklı bir ivme kazandırmak ve 60 yaş üstü kesimin de ekonomiye...