28 / 04 / 2024

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Coşkun Küçüközmen, Kovid-19 salgınının İzmir'de gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçüközmen, gayrimenkul fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti...



İzmir’in gelişmesi için daha fazla dışa açılıp, coğrafyanın avantajlarını finansal canlılığı artıracak stratejik modellere dönüştürmenin zorunluğu olduğunu söyleyen  İzmir  Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Coşkun Küçüközmen, kent ekonomisinin geleceğini analiz etti.

Koronavirüs İzmir de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Küçüközmen, geleceği sıklıkla sorulan sektörlere ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları şu şekilde yanıtladı: 

"İzmir gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Mülk sahipleri mecbur kalmadığı sürece gayrimenkulünü satmayacak. Çünkü, bu ortamda gayrimenkullerin ucuz fiyattan alıcı bulacağı malum. Alıcıların, normalleşme belirtilerine kadar ellerindeki parayı gayrimenkule yatıracağını da hiç zannetmiyorum. Bankaların elinde konut stoku birikebilir ve bir şekilde bunu ellerinden çıkarmak zorunda olduklarında fiyat dinamikleri farklı yönlere evrilebilir.

İzmir’de gayrimenkul fiyatları düşer mi?

Bazı yerler olması gerektiğinden çok daha fazla fiyatlardan satışa sunuluyor. Arz-talep kaynaklı fiyat şişkinliği var. İnşaat firmalarının ve mülk sahiplerinin fiyatlarını düşüreceğini hiç sanmıyorum. Eğer fiyatlar düşerse tüketiciler, ‘demek ki bu fiyatlara da satılabiliyormuş, biz daha önce pahalı almışız’ diyebilir."

İzmir'de gayrimenkul sektörü salgın sonrasına odaklandı!

Koronavirüsten kaçan arsa alıyor!


Geri Dön