03 / 05 / 2024

gayrimenkul istisnası

gayrimenkul istisnası

Gelir Vergisi Kanununa göre gayrimenkulün iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde elde edilen gelir, değer artış kazancı vergisine tabi tutuluyor. İşte gayrimenkullerin elden çıkarılmasında istisna...

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler istisnanın altında kalırsa vergiden muaf olunuyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022 ne kadar?

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022!

Gayrimenkul satış işleminin, satın alınma tarihinden itibaren beş yıl içinde gerçekleşmesi halinde vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide belli bir tutar istisna olarak açıklanıyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022 ne kadar?

Kurumların gayrimenkul satışındaki KDV istisnası neleri kapsıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarları Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü yazılarında kurumların gayrimenkul satışlarındaki KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak'ın kaleme aldığı 'Kurumların gayrimenkul ve iştirak hisselerinin satışında KDV istisnası' başlıklı yazı...

Gayrimenkulü satılan kefile vergi istisnası!

Borçlu borcunu ödemeyince, bankalar tarafından kefilin gayrimenkulü icradan satılıyor. Danıştay, “kefile vergiye hayır” ve “Taşınmaz satış kazancının tamamı vergiden istisnadır” diyor.

9 maddede gurbetçilere gayrimenkul satışında vergi indirimi!

Yurt dışında yaşan Türkler gayrimenkul alımlarında vergi istisnasından faydalanmak için nasıl başvuru yapılmalı? Avantajlar neler? İşte 9 maddede gurbetçilere gayrimenkul satışında vergi indirimi...

Serbest bölgelerdeki gayrimenkul sözleşmelerinde döviz istisnası!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, serbest bölgelerde yer alan gayrimenkul sözleşmelerine döviz istisnası getirildi.

Gayrimenkul satış kazancı istisnasında ne değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ersun Bayraktaroğlu bugün ''Gayrimenkul satış kazancı istisnası misyonunu tamamladı mı?'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte o yazı... 

Konutta KDV ve tapu istisnası bitti!

Gayrimenkul sektöründe yapılan KDV ve tapu istisnası dün itibarıyla sona erdi. KDV ve tapu harcı oranları Ekim ayından itibaren eski haline dönecek..

Arsanın parsellenerek satılması gayrimenkul satış istisnasına engel mi?

Güncel Group Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Sezer, Dünya Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında ''Arsanın parsellenerek satılması gayrimenkul satış istisnasına engel mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Yabancılara ve gurbetçilere gayrimenkul satışında KDV istisnası!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca bugünkü yazısında Yabancılara ve yurtdışında yaşayan Türklere gayrimenkul satışında KDV istisnasının detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Gurbetçilere KDV istisnası sektörü hareketlendirecek!

Mükelleflere vergi indirimi, Ahilik Esnaf Sandığı kurulması, yabancılar ile gurbetçilere konut ve iş yeri satışında KDV istisnası getirilmesiyle gayrimenkul sektöründeki hareketliliğin artması bekleniyor.

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2016!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergilendiriliyor. İşte gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2016..

gayrimenkul istisnası Haberi

gayrimenkul istisnası

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında istisna!

Gelir Vergisi Kanununa göre gayrimenkulün iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde elde edilen gelir, değer artış kazancı vergisine tabi tutuluyor. Peki, değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

Kanuna göre aşağıda yazılı mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazançlarıdır. 

1. İvazsız olarak iktisap edilenler ile tam mükellef kurumlara ait olan ve iki yıldan fazla süreyle elde tutulan hisse senetleri hariç, menkul kıymetlerin veya diğer sermaye piyasası araçlarının elden çıkarılmasından sağlanan kazançlar. 

2. 70 inci maddenin birinci fıkrasının (5) numaralı bendinde yazılı hakların (ihtira beratları hariç) elden çıkarılmasından doğan kazançlar. 


3. Telif haklarının ve ihtira beratlarının müellifleri, mucitleri ve bunların kanunî mirasçıları dışında kalan kimseler 

tarafından elden çıkarılmasından doğan kazançlar. 

4. Ortaklık haklarının veya hisselerinin elden çıkarılmasından doğan kazançlar. 

5....