04 / 10 / 2024

gayrimenkul konut satışları

gayrimenkul konut satışları

Dünya çapında en fazla danışmana sahip dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı Ocak ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi.

Faizler düştü, talep canlandı! Konut satışlarında son iki yılın en iyi rakamları...

Pandemi, konut yetersizliği, ekonomik kriz derken ev fiyatları uçuşa geçmiş, özellikle inşaat ve gayrimenkul sektörü dar boğaza girmişti. 4 senelik bu süreçte sektör konut satışları dibi görürken, son iki ayda sektörde yeninden hareketlenme başladığı belirtildi. 

Konut satışları günlük ortalamanın yüzde 7 üzerinde! Her gün 6 bin 388 konut satıldı!

2024 ağustos ayında 6 bin 388 adet günlük konut satışı gerçekleşti. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu konut satışı rakamlarını değerlendirerek, toplam konut satışlarının günlük ortalamanın yüzde 7 üzerinde gerçekleştiğini açıkladı. 

Konut satışlarında düşüş trendi kırıldı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarken, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman da yaptığı açıklamada konut satışlarında düşüş trendinin kırıldığını belirtti.

Hanehalkı bazlı konut satışları yüzde 20 düştü!

Konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,0 artarak, 127 bin 88 adet oldu. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, konut piyasası ile ilgili önemli bir veriyi paylaştı. İşte o paylaşım... 

Bir Bakışta Konut Piyasası Raporu açıklandı: İlk 6 ayda ipotekli konut satışları tarihinin en düşük seviyesine düştü!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Bir Bakışta Konut Piyasası Birinci Yarıyıl” başlıklı raporunda ilk altı ayda ipotekli konut satışlarının tarihinin en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı. İşte son dakika konut sektörü verileri...

Konut satışlarının yüzde 41'i beş büyük ilde yapılıyor! İşte bu illerin konut satışları içindeki payı!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, İktisat Doktoru Ahmet Büyükduman, konut satışlarının yüzde 41'inin beş büyük ilde yapıldığını söyleyerek bu illerin konut satışları içideki payını açıkladı. İşte o iller...

Konut satışlarındaki düşüşün yaz aylarında da sürmesi bekleniyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı Genel Müdürü Özkan Yalaza yaptığı açıklamada konut satışlarında aşağı yönlü seyrin yaz aylarında da süreceğini söyledi.

Konut satışlarını yüksek faiz oranları ve artan konut fiyatları vurdu!

Gayrimenkul Geliştirme ve Değerleme Uzmanı Kübra Taban, konut satışlarında yaşanan düşüşlere değinerek, bunun nedeninin yüksek kredi faiz oranları ve hızla artan konut fiyatları olduğunu söyledi.

Konut satışlarında çarpıcı ayrıntı: Değişen bir şey yok! Haziranda her iş günü yine 5 bin 200 konut satıldı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışı rakamlarını değerlendirdi. Erdoğdu '' konut satışlarında değişen bir şey yok'' diyerek çarpıcı açılamalarda bulundu. 

2024'ün ilk çeyreğinde konut satışlarındaki düşüş trendi devam ediyor! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “İnşaat ve Gayrimenkul Sektörel Bakış Raporu” 2024 yılı 1. çeyrek rakamları açıklandı. Rakamlar, konut satışlarındaki düşüş trendi devam ettiğini ortaya çıkardı. İşte o rakamlar...

Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor!  Ankara’da konut satışları yüzde 20 geriledi!

Geçen yılın ayını ayında Başkent’te 11 bin 196 konut satılmıştı. TÜİK konut satış verilerine göre Ankara’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 20 civarında düşüş gerçekleşti. Gayrimenkul yatırım aracı olmaktan çıkıyor. 

Konut satışları düşer gibi yapıp yükselmiş!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde azaldı. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, rakamların görünenden farklı olduğunu söyledi.

Konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, Nisan 2024 konut satış istatistikleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerinde ‘takvim etkisi’ne değindi ve “Bu veriler konut satışlarının düştüğünü göstermiyor” ifadelerini kullandı.

gayrimenkul konut satışları Haberi

gayrimenkul konut satışları

TÜİK’in yaptığı açıklamalara göre 2016 yılının Ocak ayında Türkiye geneline 84 bin 556 adet konut satışı gerçekleşti. Genel tabloya bakıldığında konut satış rakamlarının 2015 yılında 2014 yılına oranla yüzde 20 oranında artış gösterdiğine dikkat çeken Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol; “Ocak ayında toplam 84 bin 556 konut satışı gerçekleşti, toplam satışın 40 bin 77 konut ilk defa satılırken ve 44 bin 480 konut ise el değiştirdi.İpotekli satışlar ise 2015 yılının Ocak ayına oranla yüzde 20 azaldı. Bu durumun nedenlerinin başında, yükselen kredi oranları ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar sonucu yatırımcının önünü net bir biçimde görememesi geliyor. Gayrimenkul yatırımcıları üzerinde yapılan araştırmalara göre 2015 yılında yatırımcıların yüzde 40’ı yapacakları yatırımlarda maksimum oranda kredi kullanmayı düşünürken, 2016 yılının ilk...