06 / 05 / 2024

Gayrimenkul rehni kurmak

Gayrimenkul rehni kurmak

Teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olan gayrimenkul rehni nasıl kurulur?

Rus zenginler gayrimenkul için Birleşik Arap Emirlikleri'ne akın ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden gelen mali yaptırımların sıkılaşmasıyla beraber Rus zenginler iş kurmak ve gayrimenkul satın almak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne yöneldi. 

Re-Pie Portföy Yönetimi gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor!

Gayrimenkul yatırım fonları (GYF) ve girişim sermayesi yatrıım fonları (GSYF) kurmak ve yönetmek için 2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi; yeni yatırımlar yaparak portföy büyüklüğünü sene sonunda 4 milyar TL'ye ulaştırmayı amaçlıyor.

Gayrimenkul sektörünün 3'te birini kadınlar oluşturuyor!

Maskülen Sektörde Kadın Olmak araştırmasına göre, 3'te biri kadın olan gayrimenkul sektöründe kadınların yüzde 36,7'si üst düzey yönetici olmak, yüzde 15,6'sı tepe yönetici, yani CEO ya da genel müdür olmak, yüzde 20,6'lık kesim de kendi işini kurmak istiyor...

Premar yeni gayrimenkul danışmanları arıyor!

Gayrimenkul sektörü kendi işini kurmak isteyen girişimcilere fırsat yaratıyor. Premar Genel Müdürü Hakan Eilkun, açılacak şubeler için yeni gayrimenkul danışmanlarının arandığını söyledi.

FU Gayrimenkul ile taşınır mallar güvence altında!

FU Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Ertuğrul Bul ,bankacılık sektörünün gündeminde ‘Taşınır Rehni’ konusunu değerlendirdi. İşte o haber...

ERA, gayrimenkul franchise sistemini anlattı!

Bayim Olur musun Fuarı'nda ERA Gayrimenkul Türkiye, az sermayeyle çok kazandıran iş kurmak isteyen yatırımcı adaylarına gayrimenkul danışmanlığı sektörünü anlattı.

ERA Gayrimenkul Türkiye, Bayim Olur Musun Fuarı'na katılıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına gayrimenkul franchise sistemini anlatacak.

Ali Ağaoğlu Gayrimenkul Yatırım Fonu kuruyor!

Sektörde bir ilk olarak ‘Maslak 1453 Gayrimenkul Yatırım Fonu’ kurmak için düğmeye basan Ağaoğlu’na, SPK’dan olumlu yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de şehir kurmak istiyoruz!

Türk müteahhitler mülteci sorunu için elini taşın altına koymaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriye’de şehir kurmak istiyoruz’ açıklamasına TOKİ ve Türk gayrimenkul sektöründen tam destek geldi.

Kendi işini kurmanın yolu gayrimenkul bayiliğinden geçiyor!

İş kurmak ve kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak hangi alanda faaliyet göstereceğine karar vermek oldukça zor. Bu kararı kolaylaştıran gayrimenkul sektörü, pek çok girişimciyi gayrimenkul bayiliği açmaya yöneltiyor.

ERA Türkiye, gayrimenkul danışmanlığını anlattı!

Girişimci adaylarının buluştuğu ‘Bayim Olur Musun Fuarı’nda her yıl olduğu gibi bu sene de yerini alan ERA Gayrimenkul Türkiye, az sermayeyle çok kazandıran iş kurmak isteyen yatırımcı adaylarına gayrimenkul danışmanlığı sektörünü anlattı.

Yabancılar fabrika kurmak yerine konut satın alıyor!

2015'in ilk 6 ayında gayrimenkul satın almak için getirilen döviz 1 milyar 823 milyon dolar. Biz yabancıların fabrika kurmak için doğrudan yatırım yapmalarını bekliyoruz. Yabancılar ise, fabrika kurmak için değil, konut satın almak için döviz getiriyor.

Gayrimenkul rehni zamanaşımı!

Gayrimenkul rehni, taşınmazı bütünleyici parçaları ve eklentileri ile birlikte yükümlü kılıyor. Üçüncü kişilerin eklentiler üzerindeki hakları saklı oluyor. Peki, gayrimenkul rehni zamanaşımı süresi var mı?

Gayrimenkul rehni kurmak Haberi

Gayrimenkul rehni kurmak

Gayrimenkul rehni nasıl kurulur?

Gayrimenkul rehni, teminatın konusunu taşınmazların oluşturduğu; belirli bir alacağı, belirli bir gayrimenkulün bedelinden öncelikle istemek ve almak yetkisi veren ayni bir hak olarak tanımlanıyor.


Söz konusu işlem, ya bir sözleşme ile yapılabiliyor ya da kanundan doğan bir hak şeklinde yapılabiliyor. Peki gayrimenkul rehni nasıl kurulur? Gayrimenkul rehni nasıl sonlandırılır?


Rehnin kurulması

Taşınmaz rehni tapu kütüğüne tescil ile kurulur. Kanunda öngörülen ayrık durumlar saklıdır. Taşınmaz rehninin kurulmasına ilişkin sözleşmenin geçerliliği, resmî şekilde yapılmış olmasına bağlıdır.


Paylı mülkiyette paydaş kendi payını rehnedebilir.

Pay üzerinde rehin kurulduktan sonra paydaşlar malın tamamını rehnedemezler. Elbirliği mülkiyetine tâbi taşınmaz, ancak bütün olarak ve maliklerin tamamı adına rehnolunabilir.


Rehnin sona ermesi

Taşınmaz rehni, tescilin terkini veya taşınmazın tamamen yok olmasıyla sona erer. Kamulaştırmaya ilişkin kanun hükümleri saklıdır.


Rehnin başka taşınmaz üzerine...