08 / 05 / 2024

gayrimenkul satanlar ne kadar tapu harcı öder

gayrimenkul satanlar ne kadar tapu harcı öder

Herhangi bir gayrimenkul alım-satım işleminde devlete harç ödeniyor. Peki emlak satanlar ne kadar tapu harcı öder? İşte yanıtı...

2023'te gayrimenkul satanlar dikkat! Konut sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin ticari kazanç hükümleri kapsamında değilse, değer artışı kazancı hükümlerine göre vergilendirildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı gelir vergilerini hatırlattı.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

2022 yılında gayrimenkul satanlar dikkat! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak 5 sene içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançların, değer artış kazancı kapsamında olduğunu dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul satacaklara müjde! O vergiyi düşürebilirsiniz!

T24 köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde gayrimenkul satanların vergilerinin endeksleme yöntemi ile azaltılmasını kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın o yazısı...

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Bu yıl evini satanlar ne kadar vergi ödeyecek?

2021 yılında en fazla 5 senedir sahip olduğu evini satan kimseler değer artış vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2021'de evini satanlar ne kadar vergi ödeyecek?

Gayrimenkul satanlar dikkat!

2020 yılında gayrimenkul satın alanlar bu satıştan elde ettikleri geliri 2021 Mart ayının sonuna kadar beyan etmesi gerekiyor.

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Borsadaki gayrimenkul şirketleri ne kadar zarar etti?

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Borsa İstanbul'da 2019 yılının ilk çeyrek verilerine göre gayrimenkul yatırım ortaklığında faaliyet gösteren şirketler 1 milyar TL kârdan 171.9 milyon TL zarara döndü...

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Dün açıklanan yeni ekonomik program kapsamında Bakan Albayrak Gayrimenkul Fonu kurulacağını açıkladı. Peki fon kapsamı ne olacak ve ne zaman kurulacak?

Gayrimenkul piyasası ne zaman ve nasıl canlanacak?

Üzerinde çok fazla alım satım yapılan emlak piyasasıyla ilgili değişimleri ve gelişimleri AREA Gayrimenkul Proje Danışmanlık yöneticileri Murat Binici & Deniz Boran kaleme aldı. İşte o haber...

Halk GYO’dan sektöre tam destek!

Halk GYO, uluslararası bir markaya dönüşen “Gayrimenkul Zirvesi’ne bu yıl “ Zirve Sponsoru” başlığıyla destek veriyor. 

Samsun gayrimenkul piyasası ne durumda?

Harmoni Gayrimenkul Değerleme Samsun Bölge Müdürü Ali Tatarhan Samsun gayrimenkul piyasasını değerlendirdi.

gayrimenkul satanlar ne kadar tapu harcı öder Haberi

gayrimenkul satanlar ne kadar tapu harcı öder

Emlak satanlar ne kadar tapu harcı öder?

Devlet, gayrimenkul alım satım işlemlerinde verdiği hizmete karşılık hizmeti alan kişilerden harç talep ediyor. Söz konusu ödenen harç, tapu harcı olarak nitelendiriliyor. Her yıl mevzuata göre değişen tapu harcı hususuna göre 2013 yılında emlak satanlar ne kadar tapu harcı öder?


Söz konusu harcı hem emlağı alanlar hem de satanlar ödüyor. 2013'te yenilenen mevzuata göre tapu harcını ilgili gayrimenkul üzerinden binde 20 oranında hem emlak satanlar, hem de emlağı alanlar ödüyor.


Konu ile ilgili bir diğer husus olan nokta ise elden çıkarılan gayrimenkule sahip olunan süre zarfıdır. Eğer, söz konusu gayrimenkule 5 yıldan daha kısa süre sahip olunduysa bu gayrimenkulün satışından dolayı devlete Gelir Vergisi ödeniyor.




Işıl Seren...