02 / 05 / 2024

gayrimenkul satış sözleşmesinde şekil şartı

gayrimenkul satış sözleşmesinde şekil şartı

Müteahhit ile alıcı arasında yapılan gayrimenkul satış sözleşmelerinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olması gerekiyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli?

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesinin değişikliği için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul, esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 6. maddesinin değişikliğine ilişkin uygunluk görüşü alınması için SPK'ya başvurdu.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

6 maddede gayri̇menkul satış sözleşmesi̇nde di̇kkat edi̇lecekler!

Gayrimenkul satış sözleşmesi yapılmasının sebebi genellikle kişilerin sözleşmenin yapıldığı tarihte taşınmazı satın alma imkanı olmaması oluyor. Peki bu sözleşmeyi yapmadan önce nelere dikkat etmelisiniz? Avukat Kadir Kurtuluş yazdı...

Gebze Center AVM'nin satış sözleşmesi değiştirildi mi?

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar ile 1 adet arsanın satış sözleşmesi hakkında açıklama yaptı...

Dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik!

Hükümet tarafından kira sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. İşte kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik..

Kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

Kira sözleşmesi genellikle 1 yıllık olarak yapılıyor. Ancak kimi zaman bazı sözleşmelerde süre belirtilmemiş oluyor. Peki, kira sözleşmesinde süre belirtilmemişse ne olur?

gayrimenkul satış sözleşmesinde şekil şartı Haberi

gayrimenkul satış sözleşmesinde şekil şartı

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit ve alıcı arasında imzalanan gayrimenkul satış sözleşmesi tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. 


Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmelerinde  alıcı ile satıcının hak ve sorumluluklarına yer veriliyor. Taraflar arasında imzalanan bu gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. 


Müteahhit ile alıcı arasında yapılan gayrimenkul satış sözleşmelerinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olması gerekiyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinde nelere dikkat edilmeli?



Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenler...

1)Konut satış vaadi sözleşmeleri bir ön sözleşme niteliğinde olup; taşınmaz mülkiyetini doğrudan doğruya sağlamıyor. 

2)Konut satış vaadi sözleşmelerinin noter...