02 / 05 / 2024

gayrimenkul satışı arttı mı

gayrimenkul satışı arttı mı

Türkiye genelinde geçen senenin 10 ayında 1 milyon 782 bin 36 gayrimenkul satışı yapılırken bu senenin aynı döneminde sayı 2 milyon 241 bin 850'ye çıktı.

Aziz Torun: Gayrimenkul satışında artış, kredi kullanımında düşüş var!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Torun, "Gayrimenkul satışlarında şubat ayı itibarıyla geçen yıla göre artış olduğu halde finansman, kredi kullanımında ciddi bir düşüş var. Bu da faiz oranlarıyla ilgili." dedi.

Mart ayında 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı!

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemleri şubat ayına göre yüzde 83 arttı. Mart ayında  toplam 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı.

Yabancıya gayrimenkul satışında limit yükselmeden satışlar katlandı! 

Gayrimenkul alımıyla vatandaşlık almada limitin 400 bin dolara çıkarılacağının duyulmasının ardından yabancıya konut satışı arttı. 

Gayrimenkul satışları yüzde 41 arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2019'un ilk iki ayında 286 bin 246 gayrimenkul satışı gerçekleşti ve sayı bu senenin aynı döneminde 403 bin 593'e ulaştı.

Alanya'da icradan gayrimenkul satışı arttı!

Son verilere göre Alanya'da her 10 kişiden 1’i icra takibinde. Bölgede icradan satışa çıkarılan gayrimenkul sayısında artış yaşandı.

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Gayrimenkul satışları İstanbul'da yavaşladı!

Gayrimenkul satışları uzayan vadelerin de etkisiyle son üç ayda yüzde 15,01 arttı. İstanbul'da nispeten azalan satışlar, Anadolu'da yüzde 40'a kadar çıktı. Fiyat artışları ise 6,54'e gerileyerek hız kesmeye başladı.

Yabancıya gayrimenkul satışı arttı!

Yeniçağ Gazetesi yazarı Efsander Korkmaz bugünkü yazısında yabancı sermaye portföy yatırımları ve yabancıya gayrimenkul satışını ele aldı. İşte Korkmaz'ın o yazısı...

Yaz aylarında gayrimenkul satışı artıyor!

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Sezayi Akyürek, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte gayrimenkul satışlarının arttığını söyledi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte emlak satışlarında hareketlilik başladı.

İnegöl'de gayrimenkul satışlarında artış yaşanıyor!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte emlak satışlarında hareketlilik başladı. İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Sezayi Akyürek, yaz aylarının gelmesiyle birlikte gayrimenkul satışlarının arttığını söyledi..

Gayrimenkul satışları 5 yılda üç kat arttı!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan Türk Yapı Sektörü Raporu 2014' için yapılan çalışmalar sektörle ilgili bir takım verilerini ortaya koydu. Gayrimenkul satışları 5 yılda üç kat arttı...

Amerika'da gayrimenkul satışları yüzde 6.1 arttı!

Amerika'da gayrimenkul satışları yüzde 6.1 arttı. ABD'de konut satışları, Mayıs'ta dört yıldan uzun bir sürenin en dik artışını kaydederek, gayrimenkul sektörünün kötü yıl başlangıcından toparlandığı sinyalini verdi.

Milli Emlak İzmir'de 3 adet gayrimenkul satıyor: 5 milyon 170 bin liraya!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Karşıyaka Emlak Müdürlüğü İzmir Menemen ve Aliağa'da yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhaleler 18 Haziran ve 19 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek...

OMV Petrol Ofisi 4 ilde 7 adet gayrimenkul satıyor!

OMV Petrol Ofisi Konya Kuzukuyu Mahallesi, Acıpınar Mahallesi ve Ziyagökalp Mahallesi'nde, Mersin'de tece Mahallesi ve Mezitli Mahallesi'nde, Çanakkale'de Çardak Köyü'nde, Sakarya'da Şevkiye Mahallesi'nde 7 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

gayrimenkul satışı arttı mı Haberi

gayrimenkul satışı arttı mı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde yılın 10 ayında satış işlemi yapılan gayrimenkul sayısı 2 milyon 241 bin 850'ye ulaştı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı verilerine göre, bu senenin 10 ayında 8 milyon 936 bin 74 işlem yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kredi faiz oranlarının düşmesi ile başlayan gayrimenkul satışlarındaki artış Ekim'de de sürdü. Önceki yıllarda yılın sonunda elde edilen satış rakamı, bu senenin 10 ayında yakalandı.

Buna göre, ülke genelinde geçen yılın 10 ayında 1 milyon 782 bin 36 gayrimenkul (konut, iş yeri, arsa, tarla) satışı yapılırken, bu sayı 2020'nin aynı döneminde 2 milyon 241 bin 850'ye çıktı.

Tapuda bu satışlarda 414 milyar 308 milyon 468 bin 608 TL'lik değer ibraz edildi.

Yurt genelinde tüm işlemlerde geçen...