14 / 05 / 2024

gayrimenkul satışına KDV muafiyeti

gayrimenkul satışına KDV muafiyeti

Vakıf ve sandıklar, bireysel emekliliğe aktarım amacıyla yapacakları taşınmaz ve iştirak hissesi satışında KDV’den muaf tutulacak olup vakıf ve sandıkların sisteme devri için 2012 Haziran ayında dolan süre de 2015’e kadar uzatılacak

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Antalya'da emlak vergisi ve KDV'den muaf gayrimenkul satılacak!

Kumluca Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Antalya Kumluca'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 17 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Bursa'da 3 taksitle KDV'den muaf gayrimenkul satılacak! 

Bursa İli Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa Kestel'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 5 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Ankara, Bursa ve Tokat'ta KDV'den muaf 6 gayrimenkul satılıyor! 48 aya varan vade fırsatını kaçırmayın! 

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Ankara, Bursa ve Tokat illerinde yer alan 6 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Ankara, Bursa ve Tokat illerindeki gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? 

Mart ayında 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı!

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemleri şubat ayına göre yüzde 83 arttı. Mart ayında  toplam 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı.

O ilde KDV'den muaf 8 adet gayrimenkul satılıyor! Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler dikkat!

Bursa ili Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Millet Mahallesi'nde yer alan 8 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

Atlas Dikili Gayrimenkul Satış Ve Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Dikili Gayrimenkul Satış Ve Yönetim Anonim Şirketi Kadıköy’de Ender Haberdar, Erkan İdris Ulusel, Güldenir Kurtar, Şükrü Cerrahoğlu, Fevzi Ömer Çelik, Uğur Fora Ve Serdar Göktürk ortaklığına kuruldu.

Gölbaşı Belediyesi'nden büyük fırsat! Ankara'da KDV'den muaf 5 gayrimenkul satıyor! 

Ankara İli Gölbaşı Belediye Başkanlığı, Ankara Gölbaşı'nda yer alan 5 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına ve kiralamaya yeni düzenleme geldi. Sektör temsilcileri bu düzenlemenin konut fiyatlarını uçuracağına dikkat çekti...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

gayrimenkul satışına KDV muafiyeti Haberi

gayrimenkul satışına KDV muafiyeti



Yapı Kredi Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez, yeni sistemle vakıf ve sandıkların birikimlerini bireysel emekliliğe aktarımı konusunda engellerin ortadan kalktığına dikkat çekti. 


Türkölmez, vakıf ve sandıkların ayrıca, birikimlerini bireysel emekliliğin yanı sıra yıllık gelir sigortalarına da aktarabileceklerini belirtti. Yüzde 25 devlet katkısı Bireysel emeklilik sisteminin vakıf ve sandıkların alternatifi olmadığına dikkat çeken Türkölmez, şu açıklamalarda bulundu:


Bu sandıklar üyelerine emeklilik hizmetinin yanı sıra sağlık hizmeti ve para yardımı da yapıyor. Dolayısıyla, bireysel emeklilik onların alternatifi değil. Bu vakıf ve sandıklar, emeklilik hizmetini bireysele aktarabilir, diğer hizmetlerini sürdürebilir.


Yeni sistemin 1 Ocak 2013 itibariyle başlayacağına değinen Türkölmez, böylece, herkesin vergi avantajından yararlanacağını söyledi. Türkölmez şöyle devam etti: 


Yeni bireysel emeklilik sisteminin en önemli özelliği yatırılan primlere devletin yüzde 25’lik katkı yapması. Bu hiçbir yatırım enstrümanıyla karşılaştırılamaz. Devlet,...