15 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü 10 yıllık gelişimi

gayrimenkul sektörü 10 yıllık gelişimi

Ekonomik ve politik istikrarı yakalayan Türkiye 'nin büyümesinde gayrimenkul sektörünün katkısı yadsınamaz. Peki sektör 10 yılda hangi aşamalardan geçti, nereden nereye geldi? Sektör temsilcilerine sorduk...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri!

GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler halinde irdeleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 4. Çeyrek Raporu’nu yayınladı...

Türk gayrimenkul sektörü gurbetçilerle buluşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığında Almanya'da 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı, Türk gayrimenkul sektörünü gubetçilerle buluşturacak.

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle gayrimenkul fuarları düzenleyecek. İlki 8-10 Şubat’ta Almanya’da gerçekleşecek Evim Türkiye Fuarı’nda Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelecek.

Gayrimenkul sektörüne açık artırma sistemi geliyor!

İngiliz girişimci Tyla Angelis, İngiltere’deki “gayrimenkul sektöründe açık artırma” sistemini İstihale ile Türkiye’ye getirdi. Şirket 10 Mayıs'tan sonra gerçekleştireceği açık artırmada Ağaoğlu'nun bazı projeleri ve Innovia projesi yüzde 30 indirimli satacak.

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Körfez’e odaklandı!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Körfez’e odaklandı. 8-10 Eylül’de Dubai’de gerçekleşen emlak fuarı Cityscape Global 2015’e katılan Türk İnşaat şirketleri, bir ay içerisinde ikinci büyük adımı atmak için harekete geçti.

Dumankaya'dan gayrimenkul sektörüne yeni ödeme modeli!

Gayrimenkul sektörüne yeni bir ödeme modeli daha kazandırıldı. 'Fifti-fifti' modeline göre müşteri bedelin yarısını ödeyecek, kalan yarısını ise Dumankaya karşılayacak. Daire, 10 yıl boyunca sahibine getiri sağlayacak.

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne son 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktı!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği Başkan Vekili Haluk Sur Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktığını, 15 milyar dolarının AVM'lere, 25 milyar dolarının da bireysel konut satışına yöneldiğini ifade etti.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

gayrimenkul sektörü 10 yıllık gelişimi Haberi

gayrimenkul sektörü 10 yıllık gelişimi

Türkiye son 10 yılda politik ve ekonomik istikrarı yakalayıp, ekonomik potansiyelini de adım adım hayata geçirmeye başlayan bir ülke. Kuşkusuz bunda gayrimenkul sektörünün katkısı büyük. Bugüne kadar 200 binin üzerinde markalı konut üretildi. 

Markalı konutlarla birlikte Türkiye'de modern kentleşme olumlu yönde dönüşüme uğradı. Kentsel dönüşümle birlikte bu sürecin daha da hızlanacağı öngörülüyor. 

Sektörün 10 yılda nasıl bir aşama kaydettiğini görmek adına gayrimenkul sektörü temsilcilerine "Son 10 yılda gayrimenkul sektörü 'nereden nereye' geldi.." diye sorduk. İşte yanıtlar... 


HAYALLER GERÇEK OLDU Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: Sektörümüz açısından şehrimizin yeniden yapılanmasına ilişkin alınan kararların etkisinde bir 10 yıl geçirdik. Yeni şehir bölgesi planlarının hayata geçirilmeye başlandığı, İstanbul'a üçüncü bir köprünün yapımının sürdüğü, gayrimenkul sektörünü çok olumlu anlamda etkileyecek hayal diye nitelendirilen ulaşım...