19 / 05 / 2024

gayrimenkul sektörü ekonomik büyüme etkisi

gayrimenkul sektörü ekonomik büyüme etkisi

Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4 büyümesinde lokomotif rol oynayan inşaat sektörünün önde gelen isimleri, "Kesinlikle frene basmayacağız. İşler açılıyor. Üretime devam" mesajı verdi.

Koronavirüs İzmir gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Tüketicilerin gayrimenkul alımında tercihlerinin değişeceği gelecekte, İzmir’de müstakil gayrimenkul sektöründe yaşanacak muhtemel değişimler ve beklentiler herkes tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul PR, İzmir’deki müstakil konutların ekonomik analizini ve geleceğini inceledi...

Gayrimenkul sektörünü ne bekliyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, ekonomiyi de etkiledi. Ekonomik tedbirler açıklandı, 11 sektöre destek verildi ama gayrimenkul değerleme sektörü alınan tedbir paketi içinde yer almadı. Peki 2020 gayrimenkul sektöründe nasıl geçecek? Gayrimenkul sektörünü ne bekliyor?

Gayrimenkul sektörü yeni evreye girdi!

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, ekonomik göstergelerin iyiye gitmesi ve faiz indirimleri sayesinde gayrimenkul sektörünün iyileşme evresine girdiğini belirterek, "Gayrimenkulde başlayan hareketliliğin ilerleyen günlerde artacağını düşünüyoruz." dedi.

Gayrimenkul sektörü hala en çok tercih edilen yatırım aracı!

Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi son iki yılın en düşük değerine ulaştı. Ancak orta vadeli program ve enflasyonla topyekûn mücadele gibi önemli ekonomik reformlarla birlikte önümüzdeki çeyrek dönemde sektördeki güvenin olumluya dönmesi bekleniyor.

Türk Gayrimenkul sektöründe daralma beklenmiyor!

‘Ekonomik Göstergeler Işığında Gayrimenkul Sektörü’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında Türk Gayrimenkul sektörünün içinden geçtiği dönem, mevcut durum ve yeni dönemde yapılması gerekenler tüm yönleriyle ele alındı. 

Ekonominin can simidi gayrimenkul sektörü!

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların çözülmesi için ‘can simidinin’ gayrimenkul sektörü olacağı belirtti.

Türk gayrimenkul sektörü rekor kırmaya hazırlanıyor!

Türkiye geçirdiği 2 seçim ve Batı kaynaklı ekonomik durgunluğa rağmen siyası istikrarı ile gayrimenkul satışında rekor kırmaya hazırlanıyor. Körfez piyasasına açılan Türk gayrimenkul sektörü bu yılın ilk 3 ayında Arap alıcıların istilasına uğradı.

Gayrimenkul sektöründe seçimden sonra yatırımlar artacak!

Gayrimenkul sektörü, seçimin ardından yatırıma odaklanmak istiyor. Sektör temsilcileri, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla iç piyasada satışların artmasını, ve yurt dışından da “baraj kapağı açılmış su gibi” yatırım akmasını bekliyor.

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Türk gayrimenkul sektörü İsveçlilere tanıtıldı!

TURYAP, İsveç gayrimenkul kooperatiflerinden HSB Stockholm’ün, yaklaşık 60 kişiden oluşan orta ve üst düzey yöneticilerine Türk gayrimenkul sektörünü tanıttı. Program kapsamında Ağaoğlu'nun Maslak 1453 ve Eroğlu'nun Skyland projeleri de gezildi.

gayrimenkul sektörü ekonomik büyüme etkisi Haberi

gayrimenkul sektörü ekonomik büyüme etkisi

Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4 büyümesinde lokomotif rol oynayan inşaat sektörünün önde gelen isimleri, "Kesinlikle frene basmayacağız. İşler açılıyor. Üretime devam" mesajı verdi. Türkiye'nin kalkınması için hükümet tarafından yapılan her reformun inşaat sektörünü doğrudan etkilediğine dikkat çeken patronlar, uluslararası fuarlar ve bahar aylarındaki lansmanlarla birlikte hareketliliğin artacağı görüşünü dile getirdi, işte 2016'nın ikinci çeyreğine girerken gayrimenkulde marka projelere imza atan patronların görüş ve beklentileri... 


İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan

 


'HEM TEMKİNLİ HEM CESARETLİYİZ'


İstanbul genelinde 5 kentsel dönüşüm projesiyle toplamda 16 şantiyede proje geliştiren İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, inşaatta hareketliliğin reçetesinin yabancı satışlarından geçtiğini söyledi. 


İnan, 2015...