05 / 05 / 2024

Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!

Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!

Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4 büyümesinde lokomotif rol oynayan inşaat sektörünün önde gelen isimleri, "Kesinlikle frene basmayacağız. İşler açılıyor. Üretime devam" mesajı verdi.



Türkiye'nin 2015 yılında yüzde 4 büyümesinde lokomotif rol oynayan inşaat sektörünün önde gelen isimleri, "Kesinlikle frene basmayacağız. İşler açılıyor. Üretime devam" mesajı verdi. Türkiye'nin kalkınması için hükümet tarafından yapılan her reformun inşaat sektörünü doğrudan etkilediğine dikkat çeken patronlar, uluslararası fuarlar ve bahar aylarındaki lansmanlarla birlikte hareketliliğin artacağı görüşünü dile getirdi, işte 2016'nın ikinci çeyreğine girerken gayrimenkulde marka projelere imza atan patronların görüş ve beklentileri... 


İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan

 Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!


'HEM TEMKİNLİ HEM CESARETLİYİZ'


İstanbul genelinde 5 kentsel dönüşüm projesiyle toplamda 16 şantiyede proje geliştiren İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, inşaatta hareketliliğin reçetesinin yabancı satışlarından geçtiğini söyledi. 


İnan, 2015 yılında cirolarını yüzde.  belirterek,. "Geçen yıl 566 milyon lira olarak gerçekleşen ciromuzu bu yıl artıracak girişimlerde bulunduk. Direksiyon başında hem temkinliyiz hem de cesaretli. Kesinlikle frene basmayacağız. İleriye gitmek zorundayız. Yabancılar Türkiye'nin geleceğine güveniyor. Bizler de yatırımlarımızla buna katkı sağlıyoruz. Hava durumunu iyi gözlemleyerek gemiyi kazasız belasız limana ulaştıracağız" dedi. 


BEYLİKDÜZÜ'NÜ KATLAYACAK 


İnanlar inşaat, geçen Haramidere'de satışa sunduğu 42 katlı LOTUS projesinin 3 katını Katar Kraliyet ailesine sattı. Bölgede metrekare birim fiyatı 4 bin lira iken LOTUS'ta 8 bin lira taban olarak belirlendi. 149 konuttan oluşan projede ön satışlar özel müşterilere yapılıyor. 15 günde 45 konut sahiplerini buldu. 


Aydınlı Grup İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni


 Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!


'KENDİ VİZYONUMUZU İSPATLADIK'


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul'un İcra Kurulu Üyesi Alpay Çepni, İstanbul odaklı büyüyen konut sektörünün artık milyar dolarlık projelerle gündemde olduğunu söyledi. "Biz projemizle 3 milyar dolara yakın bir cirodan söz ederken 2000'li yılların başında borç arayışında olan Türkiye'nin Başbakanı bile bu rakamları dile getiremiyordu. Şimdi ise bir kalemde milyonluk satışlar yapıyoruz. İşte büyümenin en güzel örneği burada. Şu ana kadar 5 adet ofis biriminin blok satışı söz konusu" dedi. 


BLOK SATIŞI GÜNDEMDE 


Gayrimenkul sektörünün gelişimde büyük katkısı olan Cityscape Turkey fuarında Vadistanbul'da ofis ve AVM bloğunun yer aldığı Bulvar etabındaki bir bloğun tümünün satışı için iki Suudlu, bir yerli ve bir yabancı ortaklı yerli yatırım şirketleri ile görüşme yapıldı. Cityscape fuarında, Bulvar etabından 4 bin metrekarelik ofis kiralayan bir enerji şirketinin temsilcisi gelerek buranın kendilerine satılması talebini Vadistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'ya iletti. Satış rakamı konusunda imza aşamasına gelindi.


EGEYAPI Grubun Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy


Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!

'İSTANBUL ALTINDAN DA DEĞERLİ' 


Körfez ülkelerinden yatırımcıları sık sık ağırlayan şirketlerin başında gelen EGEYAPI Grubun Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy, İstanbul'un girişlerinde yer alan iki gişe arasındaki tüm ilçelerde şantiyelerin kurulmasının ekonomide büyüme için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. İstanbul'un artık altından da değerli olma süreci yaşadığını belirten Aksoy, "Doğru lokasyonda, doğru marka ve ekiple konumlanan her proje kalkınmanın birer lokomotifi oluyor. seçtiğimiz lokasyonlarda zamanla oluşan ekonomik değer de ayrı bir önem taşıyor. Bunun güzel örneğini Batışehir'de yaşadık" dedi. 


DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya


Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!

'ARTIK BİZ DE GLOBAL OYUNCUYUZ'


2016 yılına hızlı bir başlangıç yapan DKY İnşaat'ın patronu Ali Dumankaya. Türkiye'nin 'yenilik' odaklı büyüme stratejisiyle global oyuncular arasında yer almaya başladığını söyledi. 


CADDE İLE KONSEPTİ BÜYÜYOR 


DKY İnşaat, Cadde konseptli projelerle büyüyor. Şirket, iki yıl içinde şehrin en işlek caddelerinde yer almayı hedefliyor. Ali Dumankaya, DKY Cadde Erenköy 86, DKY Cadde Suadiye 12 ve DKY Cadde Göztepe 3 yeni DKY Cadbaşladıklarını açıkCadde projelerinin toplam yatırım değeri ise 217 milyon lira olacak. Şirket, Kartal'da hayata geçirecekleri DKY Sahil projesini de ilk defa Cityscape Turkey fuarında yatırımcılarla buluşturdu. 


Cityscape menkul Genel Müdürü Kaan Yücel


 Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!

'LOKOMOTİF, KENTSEL DÖNÜŞÜM' 


Piyalepaşa Gayrimenkul imzasıyla Beyoğlu'nda hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, 800 milyon dolarlık yatırımıyla kentsel dönüşümün örnek projelerinden birisi oldu. Piyalepaşa Gayricel, "Avrupa bu süreci 80'li yıllarda yaşadı. Körfez'de de yaşanıyor. 


Türkiye ekonomisinin büyümesinde dönüşümle ilgili tüm dinamiklerin iyi değerlendirilmesi gerekiBiz bunu son olarak Cityscape menkul Genel Müdürü Kaan Yücel, ekonominin dinamiklerinden olan gayrimenkul sektörünün büyümesinde artık rotanın kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Global yatırımcılar bu alanda tecrübeli olduklarını anlatan Yüze anlattık. Fuar süresince yerli ve yabacı toplam 250 katılımcı ile görüştük, ziyaretçilerimizin yüzde 74 gibi büyük bir bölümünü yerli yatırımcılar oluştururken yüzde 26'sını yabancı gayrimenkul yatırımcısı oluşturdu" dedi. 


Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu


 Gayrimenkulde hareketlilik artıyor!


TÜRKİYE FIRSATLAR ÜLKESİ ALİ AĞAOĞLU 


Türkiye'nin tüm zorluklara rağmen yatırımcılar için fırsatlar ülkesi olduğuna dikkat çeken Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, inşaat alanındaki kanun ve yönetmeliklerin sektörün ihtiyaçlarına göre güncellenmesi durumun bir çok sorunun ortadan kalkacağını vurguladı. Türkiye'nin büyüme potansiyelinin daha ileri seviyede olabileceğine dikkat çeken Ağaoğlu, kentsel dönüşüm başta olmak üzere sektöre canlılık katacak tüm dinamiklerde söz sahibi olanların geminin su almaması için mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. 


BAKIRKÖY'Ü UÇURAN PROJE 


Geçen hafta 1.100 konuttan oluşan Bakırköy Central Park projesinin lansmanını gerçekleştiren Ali Ağaoğlu ve ekibi, ilk haftada 200 milyon doların üzerinde satış yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Bu satışın 100 milyon dolarlık bölümü Cityscape Turkey fuarında gerçekleşti. Ciro değeri 1 milyar 200 milyon dolar olarak açıklanan projede geniş balkonlu, teraslı katlar büyük rağbet görüyor. 


'YABANCILAR VELİNİMETİMİZ'


Son 10 yılda büyük bir çıkış yakalayan Türk gayrimenkul sektörünü küresel yatırımcılarla buluşmasının ekonomik büyümeye de katkı sağladığına işaret eden çizen Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik. 42 yılı aşkın süredir imza attığı yenilikçi projelerle Türk gayrimenkul sektörüne öncülük eden Sinpaş Hûlding'in Türkiye ekonomisinin geleceğine olan güveninin tam olduğu mesajını verdi. Sinpaş'ın, istanbul, Ankara, Denizli ve Bursa'da imza attığı projeleriyle yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Çelik, "Yabancı yatırımların, gayrimenkul sektörü ve Türk ekonomisine önemli katkısı var. Körfez'den Türkiye'ye gelen gayrimenkul yatırım miktarının son 6 yılda 18 milyar doları geçti. Son dönemde özellikle Körfez'den gelen ilgiyi artırmak için herkese görev düşüyor" dedi. 


SİNPAŞ PALAS GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR 

Sinpaş Yapı'nın 2016'daki satışa sunduğu ilk projesi Sinpaş Palas, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin yanı başında yükseliyor. Anadolu yakasında Ataşehir ve Ümraniye'nin kesiştiği noktada yükselen İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u dünyada ilk 25 küresel finans merkezi arasına sokacak. 


İNŞAATLA BÜYÜYORUZ


Türkiye ekonomisinin 13'te birinin devletin inşaat sektörüne yaptığı yatırımlardan oluştuğunu söyleyen Alan Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Burçak Gezgin, "Özellikle 2015 yılında iki seçim dönemi geçirmemiz inşaat alt yapı yatırımlarının artmasını sağladı. 2014 yılında devletin inşaat sektörüne aktardığı kaynak % 10.7 daralmasına rağmen, 2015 yılında % 8,4 arttı. İnşaat sektörüne devletin yaptığı yatırım toplam büyümemizin 13'te birini oluştururken, özel sektör harcamaları gerileme gösterdi. Önümüzdeki dönemde de büyük inşaat yatırımlarıyla birlikte sektörün daha iyi performans sergilemesi beklenebilir" değerlendirmesinde bulundu. 



Yeni Akit / Mehmet Canıtatlı



Geri Dön