08 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü tam kapanma

Gayrimenkul sektörü tam kapanma

Mars Investment Genel Müdürü Hakan Bucak yaptığı açıklamada Sektörde, tam kapanma sonrasına ertelenen talep ile birlikte ciddi bir satış beklentisinin hakim olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

Gayrimenkul sektöründe trendler değişiyor!

2017 yılının sonlarında gayrimenkul sektöründe meydana gelen krizle beraber adeta yaprak kımıldamayan bir süreç yaşandı ve bunun tam aksine 2019 yılının sonlarında faiz oranları indirimleriyle beraber stoklar bir anda eridi. Şimdi gayrimenkul sektöründeki eğilimler 2 model üzerinde yoğunlaşıyor.

Gayrimenkul sektörü tam kapanma sonrası rekor satış bekliyor!

Mars Investment Genel Müdürü Hakan Bucak yaptığı açıklamada Sektörde, tam kapanma sonrasına ertelenen talep ile birlikte ciddi bir satış beklentisinin hakim olduğunu söyledi.

Kış, gayrimenkul sektörünü teğet geçti!

Gayrimenkul sektörüne bu sene kış gelmedi. 2017'yi geriye bıraktığımız şu günlerde emlak piyasasında hareketlilik tam gaz sürüyor. 

Gayrimenkul sektöründen yabancı yatırımcılara fırsat!

Amad Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Al Duhaim, tüm Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye’ye güveninin tam olduğunu belirtti. Al Duhaim, Türkiye’de özellikle gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Gayrimenkul sektörünün 2017 gündemi çok yoğun olacak!

Gayrimenkul ve inşaat sektörleri Türkiye’nin en hızla büyüyen sektörleri arasında yer alıyor. Yatıranların tam gaz devam ettiği sektörün 2017 yılı gündemi de çok yoğun. Gayrimenkul sektöründe 600 bin konutluk bir stok bulunduğu tahmin ediliyor.

Gayrimenkul sektörü yoluna tam gaz devam ediyor!

Gayrimenkul sektörü ekonomideki yavaşlamaya rağmen yoluna devam ediyor. Sektörde son 7 günde tanıtılan projelerin yatırım değeri 6 milyar lirayı buluyor.

Gayrimenkul sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Gayrimenkul sektörü tam kapanma Haberi

Gayrimenkul sektörü tam kapanma

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe yeniden yükselişe geçen konut satışlarının tam kapanma sürecinden nasıl etkileceği merak konusu oldu. Sektör temsilcileri, yaşanan bu dönemde büyük bir talep birikmesi yaşandığı ve ertelenen gayrimenkul yatırımlarının tam kapanma dönemi sonrasında rekor kıran satışları da yanında getireceği görüşüne sahip. Her yıl bahar aylarıyla beraber hız kazanan konut satışları sebebiyle, Mayıs ayının sonu itibariyle senenin en yüksek satış oranlarının görüleceği tahmin ediliyor.

Geçen sene yaşanan tam kapanma dönemi ve sonrasındaki veriler masaya yatırıldığında bu beklentinin kaynağı daha net bir şekilde anlaşılıyor. 2020'de TÜİK tarafından açıklanan yabancı yatırımcıya yönelik konut satış istatistiklerine göre, toplamda 40 bin 812 adet satış yapılmıştı. Oysa 2021'in yalnızca ilk 3 ayında 10 bin adet konut satıldığı görülüyor.

Her ne kadar alınan seyahat kısıtlamaları ve...