27 / 04 / 2024

gayrimenkul sertifika nereden alınır

gayrimenkul sertifika nereden alınır

TOKİ Başkanı Ergün Turan, gayrimenkul sertifikasının basın toplantısına katıldı. Turan, Türkiye'de gayrimenkul piyasasının büyüyeceğine inanıyoruz dedi.

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Sertan Ünal nereden mezun oldu? Hangi alanda uzman? Ne iş yapıyor?

Türk iş insanı ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Sertan Ünal kimdir? Nereden mezun oldu? Hangi alanda uzman? Ne iş yapıyor? İşte detaylar...

Ozan Kolcuoğlu nereden mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Ne iş yapıyor?

Türk iş insanı ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu ne iş yapıyor? Nereden mezun oldu? Ozan Kolcuoğlu kimdir? İşte ayrıntılar...

Makbule Yönel Maya ne iş yapıyor? Nereden mezun oldu? Nerede çalışıyor?

Türk iş insanı ve TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya kimdir? Nereden mezun oldu? Nerede çalışıyor? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? İşte detaylar...

GYODER Sertifika Programı başlıyor!

GYODER Sertifika Programı Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark işbirliğiyle başlıyor.

Gayrimenkul sektöründe doğa dostu 'blockchain' sertifika dönemi!

Gayrimenkul şirketi RE/MAX Türkiye, yıl boyunca düzenlenen eğitim ve seminerler sonucunda verilen sertifikalarının hepsini blockchain altyapısıyla dijital ortama taşıdı. Şirket, bu yöntemle kağıt israfını azaltarak yeşili korumayı amaçlıyor.

Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi 2019 eğitim yılı mezunlarını verdi!

Perakende ve ticari gayrimenkul sektörüne nitelikli çalışanlar yetiştirmek amacıyla kurulan Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi'nin Sertifika Programı tamamlandı...

Gayrimenkul Geliştirme Sertifika Programı yeni dönem kayıtları başladı!

GYODER Gayrimenkul Geliştirme ve Finansmanı Sertifika Programı'nda yeni dönem kayıtları başladı...

2017'de hangi ünlü nereden gayrimenkul aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılına ait konut satış rakamlarını açıkladı. Peki 2017'de hangi ünlüler gayrimenkul aldı?

5 soruda gayrimenkul sertifikası!

Konutta metrekare yani ‘pay’ satışına imkan veren gayrimenkul sertifikası borsada işlem görmeye devam ediyor. Peki, gayrimenkul sertifikası nedir? Nereden alınır?

Sur Yapı 3 projesinde gayrimenkul sertifikası ihraç edecek!

Sur Yapı, 2018’de 3 projesinde gayrimenkul sertifikası ihracı yapmaya hazırlanıyor. Sur Yapı Başkanı Altan Elmas, Antalya ve İstanbul’da yer alan 3 projede en az 200 milyon TL’lik sertifika ihracı planladıklarını dile getirdi.

Gayrimenkul sertifikası ile düşük gelirliye ev alma imkanı!

Gayrimenkul sertifikası hakkında açıklama yapan KONUTDER Başkanı Altan Elmas,"Sertifika, düşük gelirli kesimlere faiz ödemeden biraz zamana yayarak konut edinebilme imkanı, firmalara da çok daha geniş bir tabandan finansman temin etme imkanı verecek." dedi.

gayrimenkul sertifika nereden alınır Haberi

gayrimenkul sertifika nereden alınır

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Gayrimenkul sertifikasının halka arzı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Turan, hükümetin 2016 yılı eylem planında yer alan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren gayrimenkul sertifikası uygulamasının ilkinin TOKİ'nin öncülüğünde, Makro İnşaat'a ait Başakşehir Park Mavera 3 Projesi'nde gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Geçen hafta Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) gerekli izinlerin çıkarak yasal zemine kavuştuklarını bildiren Turan, gayrimenkul sertifikasını "her gelir grubundan vatandaşı bir gayrimenkul projesinden yatırım yapabilecek pozisyona getiren pay senedi" olarak niteledi.

Konut alamayacak vatandaşın bu projelerden pay senedi alarak yatırım yapabileceğini ifade eden Turan, söz konusu projede bir payın 42,5 liradan arz edildiğini ve ortalama olarak 100 payın 1 metrekareye denk geldiğini bildirdi.

Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bu durum, 100 metrekarelik her...