22 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifikaları düzenlemesi

Gayrimenkul sertifikaları düzenlemesi

Gayrimenkul sertifikaları düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Bu düzenlemeyle büyük gayrimenkul ya da kentsel dönüşüm projelerine yatırım yaparak bu alandaki kazançlara ortak olmak mümkün olacak…

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı, şimdi ne olacak?

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı şimdi ne olacak?Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, Değerli Konut Vergisi düzenlemesini kaleme aldı...

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

Vatandaşlık düzenlemesi ülkeye döviz girdisi sağlayacak!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaşlık düzenlemesi gayrimenkul sektörüne muazzam bir döviz girdisi sağlayacaktır." dedi.

Emsiva Araç Ve Gayrimenkul Acentalığı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emsiva Araç Ve Gayrimenkul Acentalığı Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Paşa, Abdullah Çağata Yakar ve Serhat Dündar ortaklığında kuruldu. 

Turkvaz Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turkvaz Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Allala tarafından kuruldu. 

Cohar Grup Gayrimenkul Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cohar Grup Gayrimenkul Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammad Rabee Gohar tarafından kuruldu.

Al Defne Yapı İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Defne Yapı İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Haşim Kaşşan tarafından kuruldu. 

Luxury Group Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Luxury Group Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Hussaın Jaafer ve Mahdı Alıskandaranı ortaklığında kuruldu.

İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!

Kat karşılığı inşaatlarda arsa sahiplerinin ödediği KDV oranını daraltan Kanun yürürlüğe girdi. KDV düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Al Asil Oğulları İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Asil Oğulları İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdulrahman Alıbrahım ve Sulıman Ibrahım ortaklığında kuruldu. 

İBB'den Rumelihisarı'nda altyapı, çevre düzenlemesi ve satış ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş İlçesi'ne bağlı Rumelihisarı Mahallesi'nde altyapı, çevre düzenlemesi ve satış işi ihale ediyor..

Cıtykeys Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cıtykeys Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayham Kallas ve Ahmad Samır ortaklığında kuruldu. 

Al Atheer Trading Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Atheer Trading Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir’de 200 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Can ve Feras Khalıl Mohammad Jaber ortaklığında kuruldu. 

Gayrimenkul sertifikaları düzenlemesi Haberi

Gayrimenkul sertifikaları düzenlemesi

Ülkemizde aşırı nüfus artışı ve kırsaldan kente göçün yanı sıra, plansızlık ve denetimsizlik sonucunda ortaya çıkan çarpık kentleşme olgusu, çevrede insanca yaşamaya olanak tanımayan ilkel yerleşimlerin kenti kuşatmasına, merkezde ise var olan dokunun zedelenmesine, tarihsel, kültürel ve doğal değerlerin yok olmasına ve bunların sonucu olarak, yaşam kalitesinin gittikçe azalmasına neden oluyor.


Hızlı kentleşme sonucu oluşan sağlıksız ve kalitesiz alanların yeniden yapılandırılması amaçlanan kentsel dönüşümün en önemli özelliği, binaların tarihsel ve yöresel dokularının bozulmadan yenilenmesini sağlamak olmalı. Şehrin yapısını, burada yaşayan insanların ekonomik ve sosyal yaşantıları ve gelenekleri de dikkatte alınmalı.Dünya nüfusunun büyük bir kısmının kentlerde yaşadığı 21. yüzyılın bu önemli zaman eşiğinde, kentlerdeki yaşam kalitesinin yükseltilmesi kentli insanın mutluluğunda önemli bir etmen olacak.


ESAS SORUNLAR

Esas sorun sadece iyi tasarlanmış konutların yapılması,...