02 / 05 / 2024

gayrimenkul sertifikaları ne işe yarar

gayrimenkul sertifikaları ne işe yarar

Gayrimenkul sektöründe ilk kez 1996 yılında Emlak Bankası tarafından piyasaya sürülen yeniden yapılan düzenlemeler ile tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikası nedir?

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Gayrimenkul sertifikaları repo ve ters repo işlemlerine konu olabilecek!

Faizsiz bankacılık işlemleri, bankaların repo ve ters repo işlemleri ile ilgili esasları düzenleyen yönetmelik kapsamına dahil edilirken, yatırım fonu tanımına da “inançlı mülkiyet esasına göre SPK tarafından belirlenen varlık ve haklardan oluşan portföy” ifadeleri dahil edildi.

TOKİ, Park Mavera 3 için ihraç ettiği gayrimenkul sertifikalarını ödedi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında ihraç edilen TRNTOKI00011 ISIN kodlu Gayrimenkul Sertifikalarının tali ediminde konutların satışından elde edilen fon ve fonun getirisi, yatırım kuruluşlarının hesaplarına aktarıldı...

Gayrimenkul sektörü tüm yatırımcılara hitap ediyor!

GYO, Gayrimenkul Yatırım Fonları, Gayrimenkul Sertifikaları ve Kira Sertifikaları ve tapu sigortası gibi finansal araçlar gayrimenkul sektörüne derinlik kazandırıyor. Sektör bu sayede daha çok yatırımcıya hitap ediyor.

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Borsadaki gayrimenkul şirketleri ne kadar zarar etti?

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Borsa İstanbul'da 2019 yılının ilk çeyrek verilerine göre gayrimenkul yatırım ortaklığında faaliyet gösteren şirketler 1 milyar TL kârdan 171.9 milyon TL zarara döndü...

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Dün açıklanan yeni ekonomik program kapsamında Bakan Albayrak Gayrimenkul Fonu kurulacağını açıkladı. Peki fon kapsamı ne olacak ve ne zaman kurulacak?

Gayrimenkul piyasası ne zaman ve nasıl canlanacak?

Üzerinde çok fazla alım satım yapılan emlak piyasasıyla ilgili değişimleri ve gelişimleri AREA Gayrimenkul Proje Danışmanlık yöneticileri Murat Binici & Deniz Boran kaleme aldı. İşte o haber...

Halk GYO’dan sektöre tam destek!

Halk GYO, uluslararası bir markaya dönüşen “Gayrimenkul Zirvesi’ne bu yıl “ Zirve Sponsoru” başlığıyla destek veriyor. 

Samsun gayrimenkul piyasası ne durumda?

Harmoni Gayrimenkul Değerleme Samsun Bölge Müdürü Ali Tatarhan Samsun gayrimenkul piyasasını değerlendirdi.

Gül İnşaat gayrimenkul ihalesi ne zaman?

Gül İnşaat, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Sefaköy, Ataköy ve Basın Ekspres bölgelerinde yer alan 10 projesindeki toplam 212 konut ve işyerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. Peki, Gül İnşaat gayrimenkul ihalesi ne zaman?

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut fiyatlarını ne kadar artırdı?

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı üzerinde bulunan 16 istasyonun çevresindeki gayrimenkul fiyatları ne kadar arttı?

gayrimenkul sertifikaları ne işe yarar Haberi

gayrimenkul sertifikaları ne işe yarar

Gayrimenkul sektöründe ilk kez 1996 yılında Emlak Bankası tarafından piyasaya sürülen ancak pek uygulanamayan gayrimenkul sertifikası, yeniden yapılan düzenlemeler ile tekrar gündeme geldi. Peki, nedir bu gayrimenkul sertifikası? İşte 5 soruda gayrimenkul sertifikası detayları;


1. Gayrimenkul sertifikası nedir?

Gayrimenkul sertifikası belirli bir gayrimenkul projesini gerçekleştirmeyi üstlenenler tarafından, inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere ihraç edilen menkul kıymetler olarak tanımlanıyor.


2. Gayrimenkul sertifikasında ne gibi değişiklikler yapıldı?

Gayrimenkul sertifikasında yapılan düzenlemeler ile birlikte, bu sertifikaların Kentsel Dönüşüm projelerinde de kullanılmasına imkan sağlandı. Aynı zamanda TOKİ de gayrimenkul sertifikası ihraç edebilecek. 


Gayrimenkul sertifikaları, bir veya birden fazla gayrimenkul projesinin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlere ilişkin belirli bir alan birimini temsilen tebliğteki esaslar çerçevesinde ihraç edilebilecek. Böylece bir evin bir metrekaresi de...