19 / 05 / 2024

Gayrimenkul şirketleri gayrimenkul alımı

Gayrimenkul şirketleri gayrimenkul alımı

Doğrudan gayrimenkul yatırımı yapmayan şirketler dolaylı olarak gayrimenkulden kazanç elde etmek için portföylerine yatırım amaçlı gayrimenkul almayı hızlandırdı.

Savur Gayrimenkul GYO oluyor!

60 yılı aşkın geçmişiyle Türkiye’nin en köklü şirketleri arasında yer alan Savur Group’un çatısı altında faaliyet gösteren Savur Gayrimenkul, GYO oluyor.

Çinli gayrimenkul şirketleri temerrütten kaçınıyor!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'nin yurt dışındaki yatırımcıları şirketin yeni haftanın ilk gününde vadesi sona erecek 148 milyon dolardan fazla tahvil kupon ödemesine ilişkin gelişmelere odaklanırken, diğer Çinli gayrimenkul şirketleri de temerrütten kaçınmaya çalışıyor.

Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını Turyap gerçekleştirecek!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketleri arasında yer alan Turyap, Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını gerçekleştirecek.

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend: Online satışlar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber gayrimenkul şirketleri talepleri karşılayabilmek için müşterilerine konut ve ofisleri sanal turlarla gezdirirken, satın alma ve tapu işlemleri de online ortamda yürütülüyor.

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Borsadaki gayrimenkul şirketleri ne kadar zarar etti?

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Borsa İstanbul'da 2019 yılının ilk çeyrek verilerine göre gayrimenkul yatırım ortaklığında faaliyet gösteren şirketler 1 milyar TL kârdan 171.9 milyon TL zarara döndü...

Trend GYO Sultanbeyli'deki arsasını Doktoroğlu Gayrimenkul'e sattı!

Trend GYO Sultanbeyli'deki arsasının satışı hakkında düzeltme yayınladı. Firma, arsasının Doktoroğlu Gayrimenkul ve Mustafa Sarı ve Sarılar Petrol İnşaat Yapı Malzemeleri Şirketleri'ne satılmasına karar verdi.

ABD'li gayrimenkul şirketleri Türk ortaklar arıyor!

Amerikan gayrimenkul şirketleri, ofis, otel ve ya konut yatırımlarını hayata geçirmek için Türk ortaklar arıyor. ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle, ABD’nin gelecek vadeden bölgelerinde gayrimenkul projeleri inşa edilecek.

Gayrimenkul danışmanlık şirketleri 2019’da 390 yeni şube açacak!

Gayrimenkul danışmanlık şirketleri 2019 yılında 390 yeni şube açmayı planlıyor. Markaların franchise giriş bedelleri ise 15 bin TL ile 150 bin TL arasında değişiyor.

Gayrimenkul sektörünün liderleri ödüllendirildi!

Sektöre yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan Real Estate Stars Ödülleri sahiplerini buldu. 15 büyük markalı gayrimenkul üreticisi ödüle layık görüldü..

İşte düzenli temettü veren gayrimenkul şirketleri!

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan düzenli temettü veren 69 hisse arasında 7 gayrimenkul şirketi bulunuyor. 

Yabancı gayrimenkul şirketleri 2018'e umutlu bakıyor!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlenen ‘Yabancı, Kurumsal Gayrimenkul Şirketlerinin 2018 Yılı Planları’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleştirildi. 

Gayrimenkul şirketleri gayrimenkul alımı Haberi

Gayrimenkul şirketleri gayrimenkul alımı

Borsaya kote olan şirketlerin bilançolarından derlediğimiz verilere göre şirketlerin ve holdinglerin gayrimenkul yatırımları son 5 yılda yüzde 71,83 artarak 12 milyar 917 milyon liradan 22 milyar 196 milyon liraya ulaştı. 



İnşaatçılar da yatırım yapıyor İnşaat şirketieri arasında portföyünde en fazla yatırım amaçlı gayrimenkul biriktiren şirket 5 milyar 72 milyon liralık gayrimenkulle Enka olurken, bu şirketi 3 milyar 811 milyon liralık gayrimenkulle Torunlar, 1 milyar 426 milyon liralık gayrimenkul yatırımı ile Akfen izledi. 



GYO'larda Emlak Konut son sırada Yüklenici olarak büyük montanlı altyapı ve üst yapı projeleri üstlenmeyen ve işi ağırlıklı olarak gayrimenkul yatınm ortaklığı olan şirketler arasında ilk sırayı 1 milyar 534 milyon liralık gayrimenkul yatırımıyla İş Gayrimenkul aldı. Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 5 yılda yatınm amaçlı gayrimenkullerini en çok artıran...