24 / 07 / 2024

Gayrimenkul şirketlerinin 2014te yatırımları

Gayrimenkul şirketlerinin 2014te yatırımları

Doğrudan gayrimenkul yatırımı yapmayan şirketler dolaylı olarak gayrimenkulden kazanç elde etmek için portföylerine yatırım amaçlı gayrimenkul almayı hızlandırdı.

Markalı konut fiyatları Eylül'de yüzde 94.75 arttı! 

Kamuoyunda ‘markalı projeler’ şeklinde isimlendirilen ve ağırlıklı olarak kurumsal gayrimenkul şirketlerinin ürettiği konutlar üzerinden geliştirilen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseliyor!

Dünyada bütün dengeleri değiştiren koronavirüsle sık sık gündeme gelen Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseldi.

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde yaşanan sorunlar sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan gelişmelerin ardından, Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı. 

Evergrande krizini gayrimenkul şirketlerinin sınırlandırılması getirdi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tuğrul Belli bugünkü köşesinde Çin’in 2. en büyük gayrimenkul şirketi olan Evergrande'nin kriz sürecini kaleme aldı. İşte Tuğrul Belli'nin 'Asıl sorun Evergrande değil Çin’in sürdürülemez büyüme stratejisi' başlıklı yazısı...

Markalı evlerin yüzde 6.33'ü yabancılara satıldı!

Kamuoyunda ‘markalı projeler’ şeklinde isimlendirilen, ağırlıklı olarak kurumsal gayrimenkul şirketlerinin inşa ettiği evler üzerinden geliştirilen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçları açıklandı. İşte o sonuçlar...

Vatandaşlar tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde ne yapmalı?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, tasarruf finansman şirketleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde öncelik vatandaşların ödemelerinin tahsil edilmesi olacak" dedi.

Adese Gayrimenkul'ün şirketlerinin sermayesi yükseldi!

Adese Gayrimenkul'ün Asaf 3 İstanbul Gayrimenkul ve Ticaret Anonim Şirketi'nin sermayesindeki payı yüzde 1'den yüzde 24'e yükselirken; Seha İnşaat Mühendislik Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin şirket sermayesindeki mevcut yüzde 24'lük payı yüzde 1 olacak.

Anadolu Grubu tarım, enerji ve gayrimenkul şirketlerini tek bir çatı altında topladı!

Anadolu Grubu'nun perakende, tarım, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde hizmet veren şirketlerinin aynı yönetim altında toplanacağı Tarım, Enerji ve Sanayi Grubu Başkanlığına Demir Şarman seçildi.

Berlin’de ‘özel konutları kamulaştırma’ referandumu hazırlığı!

Berlin, artan kiralara, evsiz bırakılmaya ve soylulaştırma politikalarına karşı yasal adım hazırlığına başladı. Buna göre, çok sayıda konut sahibi olanların evlerinin kamulaştırılması ve kentteki büyük gayrimenkul şirketlerinin faaliyetinin yasaklanması planlanıyor.

Türk gayrimenkulcüler European Property Awards’tan ödülle döndü!

Dünya çapındaki gayrimenkul şirketlerinin tanıtılması için düzenlenen International Property Awards 2018’in 27'ncisi gerçekleşti. Türk gayrimenkulcüler, European Property Awards’tan ödülle döndü.

Akiş GYO 2018 gayrimenkul değerleme şirketini seçti!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2018 yılı gayrimenkul değerleme şirketlerinin seçimi hakkında açıklama yaptı.

Türk inşaat şirketlerinin yurt dışı yatırımları konuşuldu!

GİSP tarafından gerçekleşririlen ‘Alternatif Yurt dışı Gayrimenkul Pazarları’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, Türk inşaat şirketlerinin yurt dışı inşaat ve gayrimenkul pazarlarındaki çalışmaları konuşuldu. 

Yabancı gayrimenkul şirketleri 2018'e umutlu bakıyor!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlenen ‘Yabancı, Kurumsal Gayrimenkul Şirketlerinin 2018 Yılı Planları’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleştirildi. 

Gayrimenkul şirketlerinin 2014te yatırımları Haberi

Gayrimenkul şirketlerinin 2014te yatırımları

Borsaya kote olan şirketlerin bilançolarından derlediğimiz verilere göre şirketlerin ve holdinglerin gayrimenkul yatırımları son 5 yılda yüzde 71,83 artarak 12 milyar 917 milyon liradan 22 milyar 196 milyon liraya ulaştı. 



İnşaatçılar da yatırım yapıyor İnşaat şirketieri arasında portföyünde en fazla yatırım amaçlı gayrimenkul biriktiren şirket 5 milyar 72 milyon liralık gayrimenkulle Enka olurken, bu şirketi 3 milyar 811 milyon liralık gayrimenkulle Torunlar, 1 milyar 426 milyon liralık gayrimenkul yatırımı ile Akfen izledi. 



GYO'larda Emlak Konut son sırada Yüklenici olarak büyük montanlı altyapı ve üst yapı projeleri üstlenmeyen ve işi ağırlıklı olarak gayrimenkul yatınm ortaklığı olan şirketler arasında ilk sırayı 1 milyar 534 milyon liralık gayrimenkul yatırımıyla İş Gayrimenkul aldı. Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 5 yılda yatınm amaçlı gayrimenkullerini en çok artıran...