02 / 05 / 2024

Gayrimenkul sözleşmeleri döviz yasağı

Gayrimenkul sözleşmeleri döviz yasağı

Gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve diğer ödeme yükümlülüklerinin TL'ye dönüştürülmesi için son başvuru tarihi 12 Ekim.

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Dövizle kira sözleşmesi dönemi sona erdi!

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri için iki yıllık sürenin sonuna gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmelere TL olarak devam edilecek açıklamasında bulundu.

Kira sözleşmeleri hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri basit hukuki işlemlerden sayılmakta ve vatandaşlar tarafından gerek kiracı gerekse de kiralayan sıfatı ile rastgele düzenlenmektedir. Ancak, sözleşmede bulunan veya bulunmayan herhangi bir madde hak mağduriyetine sebep olabilir... 

Serbest bölgelerdeki gayrimenkul sözleşmelerinde döviz istisnası!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, serbest bölgelerde yer alan gayrimenkul sözleşmelerine döviz istisnası getirildi.

Yasaklanan dövizli kira sözleşmeleri meclis gündeminde!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Bal, yasaklanan dövizli kira sözleşmeleri hakkında Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'ın uygulama tebliğine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Döviz sözleşmeleri TL'ye dönerken akla takılanlar!

13 Eylül'de döviz sözleşmeleri yasaklanmış ve eski sözleşmelerin de 13 Ekim'e kadar TL'ye çevrilmesi zorunluluğu getirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 Ekim'de bu konuda bir tebliğ yayınladı ve kapsama giren ve girmeyen sözleşmeleri belirledi...

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün formülü değişti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinde döviz TL'ye dönüşün formülünü değiştirdi. Yeni hesapta TÜFE her ayın enflasyonu üstüne konularak hesaplandı. Düzeltilen hesaplamayla bin TL'nin karşılığı 4 bin 509 lira oldu.

5 maddede gayrimenkul sözleşmelerinde döviz yasağı!

Döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmelerde TL dönemi başladı. Peki, alınan döviz yasağı kararı kimleri ilgilendiriyor? Kimler gayrimenkulde döviz kullanımına devam edebilecek?

Kamu yatırımlarına döviz istisnası!

Ev, işyeri, arsa satış ve kira sözleşmelerinde Türk Lirası dönemi resmen başladı. Düzenlemede bazı konularda istisnalar getirildi. Buna göre, mega projelerin sözleşmeleri döviz üzerinden yapılabilecek.

Gayrimenkul sözleşmelerinde döviz dönemi bitti!

Gayrimenkul sözleşmelerinde TL dönemi resmen başladı. TL ile sözleşme için taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa 2 Ocak 2018 öncesindeki sözleşmeler için 2 Ocak Merkez Bankası efektif kuru dikkate alınacak..

Gayrimenkul sözleşmeleri döviz yasağı Haberi

Gayrimenkul sözleşmeleri döviz yasağı

13 Eylül 2018'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara göre, gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmeleri sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri TL üzerinden yapılacak. Döviz üzerinden yapılmış olan sözleşmeler ise Türk Lirasına çevrilecek. Hürriyet'te yer alan haberre göre, uzmanlar son başvuru tarihinin 12 Ekim olduğunu belirterek mükellefleri uyardı.

Son gün 12 Ekim

Eski sözleşmelerin 12 Ekim’e kadar TL'ye çevrilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatan Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Serdar Özbek, "Eğer hala ayakta olan, uygulanmakta olan sözleşmeler ise bunların döviz üzerinden olan para birimlerini Türk Lirası’na (TL) çevireceğiz. TL’ye çevirirken...