05 / 05 / 2024

gayrimenkul takas

gayrimenkul takas

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır?

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Emlak sektöründe takas dönemi başladı! Kredi getirili konutlar takas ediliyor!

Banka kredisine erişemeyenler çareyi takasta buldu. Emlak sitelerinde binlerce ev, araç, arsa, tarla ve iş yeri takas kabul ederken, İstanbul’da 101 milyon TL değerinde bir köşk, Beylikdüzü’nde 70 milyon TL’ye 13 daire, İstanbul’da gayrimenkul, dükkan ve araç takas edilmeyi bekliyor.

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul tapuları satış yolu ile devredilebildiği gibi takas yolu ile de devredilebiliyor. Peki, tapu takas harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul sahibi olmada takas yöntemi!

Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, “Takas kampanyamız ile sahip olduğu gayrimenkulü öğrenci evleri ile değiştirmek isteyenlere avantajlar sunuyoruz'' diye konuştu.

Gayrimenkul alışverişinde bloke çeke servet ödemeyin!

Uzmanlar gayrimenkul alışverişinde, alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar için bloke çek veya tapu takas sistemini öneriyor

Turyap emlak takas sistemi nedir?

Turyap yeni projelerden yer almak isteyen ve elindeki 2. el gayrimenkulünü bir an önce satmayı planlayanlara yönelik emlak takas hizmeti sunuyor. Peki  ​Turyap emlak takas sistemi nedir?

Avni Çelik ile Ömer Faruk Çelik'ten hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hissedarları Avni Çelk ile Ömer Faruk Çelik hisse takası yaptı.

Fuzul Yapı'dan tarihi takas kampanyası!

Gayrimenkul sektöründe imza attığı projelerle adından sıkça söz ettiren Fuzul Yapı’nın konut projesi Olimpa Park Plus’ta ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyenler için Tarihi Takas Kampanyası başladı.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

Gayrimenkul alışverişleri Tapu Takas'la güvende!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlü ve Takasbank işbirliği ile hazırlanan 'Tapu Takas' isimli uygulama ile sahte para, hırsızlık ve ya dolandırıcılık gibi istenemeyen durumlar tarihe karışacak.

Gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Web tabanlı olan Tapu Takas uygulaması sayesinde, satış sonrasında el değiştirecek tutarın Takasbank’ta bloke edilerek satış işlemi sonuna kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

gayrimenkul takas Haberi

gayrimenkul takas

Emlak takası nasıl yapılır?

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. 


Takas ile değiştirilecek emlakların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Taşınmazların değerleri arasında eşitlik olmaması halinde, bu fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Değer eşitliği için  ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor.


Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların takas yapılabiliyor. Peki, emlak takası nasıl yapılır? Emlak takası hangi tapu müdürlüğünde yapılır? 


Farklı il veya ilçedeki taşınmaz malların takas istemi taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabiliyor. 


İstemin yapıldığı tapu sicil müdürlüğünce, diğer ilçe tapu sicil müdürlüğünden kayıt örneği ve yetki istenerek işlem sonuçlandırılır ve...