02 / 05 / 2024

gayrimenkul vergileri ne kadar

gayrimenkul vergileri ne kadar

GAYRİMENKULÜ olanlar, bu günlerde balayı yaşıyorlar. Nedenine gelince, yakında arka arkaya vergiler ya da vergi artışları geliyor.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergilerin ilk taksitleri Mart ayı içerisinde ödeniyor. İşte Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022..

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

2020 emlak vergileri ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödeme işlemleri her yıl iki taksit şeklinde, belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılıyor. Yılda iki taksit şekilde ödenen emlak vergisinin ilk taksiti mayıs ayı ile birlikte başladı...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergileri ne zaman ödenecek?

Türkiye'de bulunan milyonlarca ev sahibi Mayıs ayında emlak vergisi ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceğini araştırıyor. Kira ile geçinen vatandaşlar emlak vergisini merak ediyor. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte emlak vergisiyle ilgili detaylar...

Sefer Aycan'dan deprem vergileri ne oldu sorusuna cevap: 45 bin konut yapıldı!

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan partisinden bir grup milletvekili ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi...

Gayrimenkul avukatı kime denir? Ne iş yapar?

Profesyonel bir süreç kapsamında ele alınması gereken hukuk bünyesindeki gayrimenkul çalışmaları, büyük öneme sahiptir. Peki çalışmalarla ilgilenmesi gereken kişi kimdir? Gayrimenkul avukatı ne iş yapar?

Borsadaki gayrimenkul şirketleri ne kadar zarar etti?

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. Borsa İstanbul'da 2019 yılının ilk çeyrek verilerine göre gayrimenkul yatırım ortaklığında faaliyet gösteren şirketler 1 milyar TL kârdan 171.9 milyon TL zarara döndü...

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Dün açıklanan yeni ekonomik program kapsamında Bakan Albayrak Gayrimenkul Fonu kurulacağını açıkladı. Peki fon kapsamı ne olacak ve ne zaman kurulacak?

5 soruda gayrimenkul vergileri 2019!

Gayrimenkul sahipleri tarafından sene içerisinde ödenmesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Peki, 2019'da kimler hangi vergileri ödeyecek? Kimler ne kadar vergi ödeyecek? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olacak?

Gayrimenkul piyasası ne zaman ve nasıl canlanacak?

Üzerinde çok fazla alım satım yapılan emlak piyasasıyla ilgili değişimleri ve gelişimleri AREA Gayrimenkul Proje Danışmanlık yöneticileri Murat Binici & Deniz Boran kaleme aldı. İşte o haber...

gayrimenkul vergileri ne kadar Haberi

gayrimenkul vergileri ne kadar

Bunlardan birini dün açıkladık; bir konutu olan emeklilere ve özürlülere, yıllardır uygulanan sıfır oranlı emlak vergisine, yakında çıkacak bir yasa ile son veriliyor. Artık emekliler ve özürlüler de vergi ödeyecek.

EMLAK VERGİSİ ARTIYOR

Belediyelere kaynak yaratmak amacıyla hazırlanan ve şu anda Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nunda olan "İl Özel İdaresi ve Belediye Gelirleri Kanunu Tasarısı" ile bina vergisi ile arsa ve arazi vergilerinin oranı artırılıyor.


Bakanlar Kurulu, tabloda belirtilen oranları, "iki katına kadar" artırmaya da yetkili olacak.

YENİ KONUTLARDA İSTİSNA KALKIYOR

Yeni inşa edilen konutların, vergi değerinin 1/4'ünün, beş yıl süre ile emlak vergisi istisnasından yararlandırılmasına ilişkin 36 yıllık uygulamaya son veriliyor.

KATKI PAYI DA ARTIYOR

Gayrimenkulün, hesaplanan emlak vergisinin...