02 / 05 / 2024

Gayrimenkul yatırımcıları kriz söyletilerine kulak asmıyor

Gayrimenkul yatırımcıları kriz söyletilerine kulak asmıyor

Temmuzda son 5 ayın en düşük satışı yapılırken, ağustosta ev satışı bir önceki aya göre yüzde 16.4, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 arttı.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: Arsa ve tarla yatırımı! 

Son zamanlarda yatırımcıların minimalist yaşamı tercih etmeleri ve şehrin kalabalığından uzaklaşma isteği arsa ve tarlaya talebi artırdı. 

Endeksa'dan gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk! Yatırımcıların doğru karar vermelerini sağlayacak sistem geliyor

Endeksa, makine öğrenimi ve büyük veri analizi tekniklerinin kullanımıyla gayrimenkul değerleme ve analiz süreçlerini değiştiriyor.  Bu teknoloji sayesinde gayrimenkul yatırımcıları daha detaylı analizler yaparak doğru karar verebilecek.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Yatırımcılar rotasını arsa piyasasına çevirdi!

Gayrimenkul fiyatlarının hızla yükselmesi insanları geleneksel konut yatırımlarından uzaklaştırarak alternatif fırsatlara yöneltirdi. Bu kapsamda yatırımcılar dikkatini arsa piyasasına çevirdi.

Yatırımcıların yeni rotası belli oldu! O illere talep gittikçe artıyor!

Gayrimenkul piyasasındaki hareketlilik devam ederken, yatırımcılar rotalarını değiştirerek en yüksek dönüşü alabilecekleri bölgelere yönelmeye başladı.

Gayrimenkul yatırımcıları kriz söyletilerine kulak asmıyor Haberi

Gayrimenkul yatırımcıları kriz söyletilerine kulak asmıyor

Dolardaki artışın ev fiyatlarına yansıyacağını söyleyen gayrimenkul sektörü temsilcileri, 'Zam gelir* beklentisiyle alım kararı verildiğini belirtti.


Yaz tatili dönemi, siyasi belirsizlik ve terör olaylan konut alım kararı üzerinde de etkili olmuş ve temmuz ayında konut satış hızı düşmüştü. Temmuzda hazirana göre yüzde 12.7 düşüşle 96 bin 589 ev satılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ağustos ayında konut alıcısı bekle-gör pozisyonu değiştirdi ve alım kararı verdi. Geçen ay 112 bin 463 ev satışı yapıldı.


İlk defa satılan konut sayısı ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9 artarak 53 bin 218'e ulaştı. İkinci el konut satışları ise ağustosta, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 4.3 arttı ve 59 bin 245'e yükseldi. Banka kredili satışlar ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.9...