29 / 04 / 2024

gayrimenkul yatırımı yapan firmalar

gayrimenkul yatırımı yapan firmalar

Gayrimenkul sektörü ekonomideki yavaşlamaya rağmen yoluna devam ediyor. Sektörde son 7 günde tanıtılan projelerin yatırım değeri 6 milyar lirayı buluyor.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Ünlüler gayrimenkul yatırımından vazgeçmiyor!

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Özgür Aras bugünkü köşe yazısında  gayrimenkul yatırımı yapan ünlüleri kaleme aldı...

Gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar nelere dikkat etmeli?

Son yıllarda Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancı sayısı oldukça arttı. Gayrimenkul sektörü bu oranın daha da artacağını dile getirerek yabancı gayrimenkul yatırımlarının izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

2020'de Türkiye'de yabancı gayrimenkul yatırımı 3,9 milyar dolar oldu!

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar en çok gayrimenkul alanında yatırım yaptı. Ülkede yapılan gayrimenkul yatırımları 3,9 milyar oldu. 

Türkiye’ye yatırım yapan gurbetçiler çok doğru bir iş yaptı!

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, "Gayrimenkul alarak Türkiye’de yatırım yapan gurbetçilerimiz hem memleketleri için hem de kendileri için çok doğru bir iş yaptı" dedi...

Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

Gayrimenkul Yatırım Fonu Tanıtım Etkinliği'ne ev sahipliği yapan Yıldırım Kule, Omurga Capital Genel Müdürü Oğuz Kösebay ve Omurga Capital Emlak Yatırımları Direktörü İlhami Akkum'u ağırladı.

Türkiye'de yatırım yapan yabancıya vatandaşlık hakkı yürürlükte!

"Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi. Buna göre Türkiye'de en az 1.5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırımı yapan yabancıya vatandaşlık verilecek.

Gayrimenkul Yatırım Fonları yatırımcıya önemli fırsatlar sağlıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına (GYF) İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik yapan yeni tebliğin getirdiklerini sektör açısından değerlendirdi.

İzmir'e yatırım yapan kazanacak!

First Class Gayrimenkul Arsa ve Arazi Geliştirme Uzmanı Aydın Özkaya, İzmir'e yatırım yapan yatırımcıların önümüzdeki dönemde büyük gelir elde edeceklerini söyledi.

İstanbul'a gayrimenkul yatırımı yapan kaybetmez!

Mazaya Qatar Üst Yöneticisi (CEO) Hamad el-Hedfa: "İstanbul'daki gayrimenkul fiyatları Avrupa'daki birçok metropolün gerisinde. İstanbul'a yatırım yapanın kaybetmesi mümkün değil. Çünkü bir tane İstanbul var" dedi.

Neden Türkiye'ye gayrimenkul yatırımı yapılmalı?

Hürriyet’in, gayrimenkul fuarı Cityscape’de düzenlediği ‘Why invest in Turkey’ konulu panelde, Türkiye’ye yatırımın avantajları anlatıldı. Alanında uzman konuşmacılar, ‘Türkiye’ye yatırım yapan kazanır’ mesajını verdi.

Türkiye'de yatırım yapan Araplar'ın gözü Türk mobilyasında!

MASKO, katıldığı Dubai Fuarı’nda Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapan Araplar’ın yoğun ilgisiyle karşılaştı. MASKO Başkanı Selahattin Erdoğan, Ortadoğulu zenginlerin Türk mobilyası almak için bağlantılar kurduğunu anlattı.

Garantörüm Gayrimenkul Yatırım Bilişim Anonim Şirketi kuruldu!

Garantörüm Gayrimenkul Yatırım Bilişim ve Danışmanlık Anonim Şirketi, Birkan Torgan, Cem Turan ve Tahsin Bayraktar tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Ekim'de kuruldu

gayrimenkul yatırımı yapan firmalar Haberi

gayrimenkul yatırımı yapan firmalar

Ekonomideki yavaşlamaya rağmen gayrimenkul sektörü yoluna tam gaz devam ediyor. Son bir haftada açıklanan projelerin yatırım değeri 6 milyar lirayı buldu.


1-) Almanya'dan 400 milyon Euro 

GLOBAL MD Portföy Yönetimi ile Almanya'nın gayrimenkul devi Bilfinger Real Estate Türkiye'de yatırım fonu kuracaklarını açıkladı. Global'in geçtiğimiz ay Mazaya Qatar ile imzaladığı 250 milyon dolar tutarındaki gayrimenkul yatırım fonuyla Ortadoğu sermayesinin Türkiye'ye yönlendirmesinin ardından, Bilfinger Real Estate işbirliğiyle kurulacak yeni fon ile sektöre Batı kaynaklı sermayenin girişinin de yolu açıldı. Avrupa kaynaklı 400 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar 350 milyon lira) tutarındaki fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor. 


www.globalmdportfoy.com.tr


2-) Türkerler'den 330 milyon dolar

İZMIR'de 2013 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 80 milyon dolara satın...