05 / 07 / 2024

Gayrimenkulcü ihracatçı sayılmalı

Gayrimenkulcü ihracatçı sayılmalı

İnşaat sektörü, yurtdışındaki etkinliğini gün geçtikçe artırıyor. Bu bağlamda yabancı yatırımcılar da yatırım seçenekleri arasında Türkiye'den konut ve/veya ticari ünite alımını her fırsatta değerlendiriyor.

Ağır hasarlı binalar ne olacak? Evin depreme dayanıklılığını anlamak için nelere bakılmalıdır?

Deprem gerçeği vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor. Bundan dolayı eğer bir bina ağır hasarlı ise neler yapılmalı, nasıl bir karar alınır? soruların sayıları artmaya başladı. İşte bu konuya dair detaylar!

Göknur Gıda halka arz için geri sayımda! Halka arz fiyatı ne olacak? Ne zaman borsada işlem görmeye başlıyor?

Türkiye’nin en büyük meyve-sebze ihracatçılarından biri olan Göknur Gıda halka arz için gün sayıyor. Şirket, 1 Mart ile 3 Mart arasında talep toplayacak. Arz gelirinin önemli bir bölümünün yeni yatırımların finansmanında değerlendirilmesi planlanıyor.

Adıyaman’dan çıkan ürünler 30 ülkeye ihracat hedefine koşuyor!

Polietilen köpük üretimi yapan firma olan Mega Polietilen halihazırda ihracat yaptığı ülke sayısını 30 ülkeye çıkarmayı hedefliyor. 400 personel istihdam eden firma, personel sayısını da 1.000 kişiye çıkaramayı hedefliyor.

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı destekleri kapsamına alındı!

Hizmet ihracatının yükseltilmesi için kapsamlı bir "hizmet ihracatı destek program paketi" hazırlandı ve desteklerden faydalanacak sektör sayısı artırıldı. Aynı zamanda yeni destek unsurları da tanımlandı.

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

İzmir'in altında 17 fay var! 6.9 uyarı sayılmalı!

Prof. Dr. Naci Görür'e göre 6.9'luk deprem İzmir'in altındaki 17 fayı hareketlendirmiş olabilir. Görür, “Şimdi İzmir daha sıkıntılı bir hale geldi” açıklamasında bulundu.

Haluk Murat Poyraz: Arazi kavgaları ağırlaştırıcı sebep sayılmalı!

Ordu Barosu Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, arazi anlaşmazlıkları nedeniyle yaşanan ölüm olaylarında caydırıcılığı arttırmak için kanunda ağırlaştırıcı bir neden olarak yer verilmesi gerektiği önerisinde bulundu. 

Türkiye'de milyar dolarlık ihracat yapan il sayısı 19'a yükseldi!

İstanbul 2019 yılında 86,2 milyar dolarlık dış satımla ihracatın yarısını tek başına sırtlarken, Bursa 10,3 milyar dolar, İzmir 10,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

10 bin ihracatçıya daha yeşil pasaport imkanı doğdu!

TİM Başkanı İsmail Gülle,'Yeşil pasaport için ihracat limitin 500 bin dolara inmesiyle yeşil pasaporta hak kazanan ihracatçı sayısı 11 bin 952'den 22 bin 325’e yükseldi.' ifadesini kullandı.

Altan Elmas: Konut üreticileri de ihracatçı sayılmalı!

KONUTDER  ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada ülkeye ciddi döviz getirisi sağlayan konut üretcilerinin de ihracatçılara sağlanan desteklerden yararlanması gerektiğini söyledi.

'Yabancıya konut satan ihracatçı sayılsın' talebi!

Türkiye'de yabancıya en çok konut satışının yapıldığı Antalya'daki sektör temsilcileri, 'ihracatçı' konumunda değerlendirilmek istiyor. Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıya konut satan ihracatçının sektörü canlandıracağını söyledi.

Müteahhitler ihracatçı sayılmak istiyor!

Yabancıya satışını artıran ve sık sık yurt dışı fuarlara katılan müteahhitler artık ‘ihracatçı’ sayılmak istiyor. Hükümetin konu üzerinde çalıştığını belirten müteahhitler, yabancıya yapılan satışla cari açığı kapatacak güce erişeceklerini belirtiyorlar.

Gayrimenkulcü ihracatçı sayılmalı Haberi

Gayrimenkulcü ihracatçı sayılmalı

Bu sayede yıl sonu itibarıyla yabancılara satılan konut hacminin 5 milyar dolara ulaşacağını öngördüklerini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “2016'da ise bu rakamın 10 milyar dolara çıkması öngörülüyor.” dedi. Sektörün önemli bir ihracat kalemi ortaya koyduğunu belirten Dumankaya, “Açıkçası biz Dumankaya olarak kendimizi bir ihracatçı olarak görüyor ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunduğumuza inanıyoruz. Elbette karar vericilerin bu algıyı fark etmesi ve ülkeye döviz girdisi sağlayan sektörümüzün ihracat teşviklerinden yararlanması noktasında planlamalarının olduğunu ifade etmeleri bizim açımızdan oldukça olumlu bir sonuç. Bu çalışmaların nihayete ermesi inşaat sektörünü ve ekonomiye yaptığı katkıyı da bir üst noktaya taşıyacaktır.”...