05 / 05 / 2024

gayrimenkülcülüğün önemli noktaları

gayrimenkülcülüğün önemli noktaları

Adana Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet Sürerdamar, günümüzde satın alma ve kiralanmalar yoluyla mülk edinilmesi işinin geleneksel bir anlayıştan çıktığının kabul edilmesine karşın sektörde "merdivenaltı" ilişkilerin sıkıntılarının yaşandığını söyledi.

Altın, yılın ilk yarısında diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri sağladı! 

Altın, yılın ilk 6 ayında önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı ve gram ile Cumhuriyet altını yüzde 45'lik bir getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro ve dolar karşısında değer kazanma oranları da dikkate değer düzeydeydi. 

İslam Memiş ''9 yılın en zirvesi gelecek'' diyerek yatırımcıları uyardı! Buna yatırım yapan köşeyi dönecek

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılar için önemli bir açıklama geldi. Yatırımcılara ''9 yılın en zirvesi gelecek'' diyerek o yatırım aracını işaret etti.  Buna yatırım yapan köşeyi dönecek...

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yılın ilk Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Ardından uzun zamandır beklenen ve merak edilen konular ile ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Yok böyle para! ABD Merkez Bankası yılın son günü 2,5 trilyon doları nasıl çekti?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kısa vadeli faiz oranlarını kontrol edebilmek amacıyla kullandığı önemli araçlarından biri ters repo yöntemi ile yılın son işlem gününde rekor kırdığı bildirildi.

Depreme dayanıklılıkta önemli olan zemine uygun evlerin yapılması!

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklılıkta önemli olan unsurun binanın zemine uygunluğu olduğunu belirtti. Bulut, depremde zeminin etkisini anlattı.

Faizsiz konut satışında 30 yılın rekoru kırıldı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında önemli bir payı bulunan Eminevim’in uyguladığı faizsiz Elbirliği Sistemi, Haziran'da yapılan konut ve araç teslimatlarıyla 30 yılın rekoruna ulaştı. 

Bingöl'ün gündeminde kentsel dönüşüm var!

Bingöl'ün yeni belediye başkanı Erdal Arıkan, yeni belediye yönetimini bekleyen en büyük sorunun Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu belirtiyor. Arıkan, kentsel dönüşüm için üzerinde durulacak en önemli konu olduğunu belirtiyor.

Uzungöl'ün imar sorunu çözüm bekliyor!

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında bulunan Uzungöl'ün sorunlarının çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

İzmir'de kentsel dönüşüm 60 yılın en önemli konusu!

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Karlıdağ, '' Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır'' diye konuştu.

Uğur Koyunoğlu: STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var!

Temelleri 1938 yılında atılan STFA inşaat, Türkiye’nin saygın kuruluşların arasında yer alıyor. STFA İnşaat Grubu Başkanı Uğur Koyunoğlu "STFA inşaat'ın önemli coğrafyalarda imzası var" dedi.

ABD'de birinci el konut satışları 10 yılın zirvesinde!

Eylül'de ABD’de birinci el konut satışları yüzde 18,9 artarak son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.  Uzmanlar bu beklenmedik artışta Ağustos'ta yaşanan kasırgaların ve baz etkisinin önemli olduğunu söyledi...

gayrimenkülcülüğün önemli noktaları Haberi

gayrimenkülcülüğün önemli noktaları

Ahmet Sürerdamar, hemen herkesin yapabileceği bir iş yaklaşımından kurtarılması gereken sektöre, güven zinciri içerisinde gerçekleştirilecek profesyonel bir hürriyet kazandırılması gerektiğini söyledi. 


Sektörünün durumu ve sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Adana Ticaret Odası (ATO) 41. Grup Gayrimenkul Sektörü Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Ahmet Sürerdamar, insanın en temel gereksinimleri arasında yer alan barınma konusunda; ilk insandan, tarım ve sanayi toplumuna ve günümüz insanına kadar uzanan bir süreç yaşandığını ve günümüzde bu alanda sınırsız hizmet sunumunun söz konusu olduğunu belirtti. Barınma ve kaliteli yasamın, ortak yasam kültürü ve güçlü bir toplumun yapısında son derecede önem taşıdığını vurgulayan Sürerdamar, "Gayrimenkul sektörü olarak bireylerin kazançları ve satın alabileceklerini öngördükleri yaşam merkezlerini, arz talep dengesini gözeterek hizmet veriyoruz. Dün kırsal yaşamdan kent yaşamına geçen insanımızın barınma...