19 / 05 / 2024

Gayrimenkulde amortisman oranı

Gayrimenkulde amortisman oranı

Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor. Amortisman devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, gayrimenkulde amortisman oranı!

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

Gayrimenkuldeki getiri dövizden yüksek!

YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, dövizde son bir yıllık getirinin yüzde 35’lerde olmasına karşın gayrimenkulde bu oranın yüzde 11’lerde kaldığını uzun yıllara bakıldığında  gayrimenkuldeki getirinin dövizden yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye üç iliyle gayrimenkulde dünya zirvesinde!

Uluslararası araştırma şirketi Knight Frank, İzmir, İstanbul ve Ankara'yı dünya kentleri arasında gayrimenkulde getiri açısından ilk 10 şehrin arasında sıraladı. Buna göre, İzmir yüzde 19,2 sağlarken, İstanbul yüzde 12,2, Ankara yüzde 10,1 oranında yatırımcısına kazandırdı.

Gayrimenkulde amortisman oranı!

Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor. Amortisman devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, gayrimenkulde amortisman oranı!

Binalarda amortisman oranı 2015!

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman sınırı 2015!

Amortisman duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise,yıpranma payı olarak biliniyor. İşte, amortisman sınırı 2015!

Amortisman oranları 2015!

Amortisman değer kaybı olarak biliniyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Amortisman oranları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, amortisman oranları 2015!

Amortisman nedir nasıl hesaplanır?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine ne deniyor? Amortisman oranı yıpranma payı olarak ifade ediliyor. Peki, amortisman nedir nasıl hesaplanır?

Evin amortisman oranı!

Amortisman; binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki evin amortisman oranı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

Park Oran’da peşinde 1 milyon 66 bin liraya ofis! KDV dahil!

Ankara’da hayata geçen Park Oran projesinde ofis satışları devam ediyor. Ofis alanlarının standart 147 metrekare olarak belirlendiği projede fiyatlar KDV dahil olarak belirlendi

Park Oran Konutları Ankara'da 313 bin liraya!

Ankara Oran'da yükselen Park Oran Evleri'nde fiyatlar 313 bin liradan başlıyor, projede banka kredisi ile konut sahibi olunabiliyor

Altın Oran Sinpaş Ankara'da 421 bin liraya 3+1!

Çankaya'da yükselen Altın Oran'da teslimleri Ağustos 2014'te yapılacak konutların fiyatları 198 bin liradan başlıyor...

Gayrimenkulde amortisman oranı Haberi

Gayrimenkulde amortisman oranı

Gayrimenkulde amortisman oranı!


Ticari kazancın tespitinde yer alan önemli gider kalemlerinden biri de amortisman gideri olarak ifade ediliyor.  Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor.  


Amortisman uygulaması, taşınmaz üzerindeki  iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmanın gider/maliyet unsuru olarak kayıtlara alınması olarak biliniyor. 


Binaların yıpranma oranına amortisman sınırı deniyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. İşte, 2015 yılı amortisman oranları!


Gayrimenkullerde amortisman oranı!


Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler Faydalı Ömür (Yıl) Normal Amortisman Oranı


Binalar

Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları,...